Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/foci/2010-12-10-mezey-gyorgy-az-nb-i-oszi-tavaszi-rendszerenek-fenntartasa-mellett-tette-le-a-voksat

Mezey György az NB I őszi-tavaszi rendszerének fenntartása mellett tette le a voksát - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-10 11:38:08

Mezey György az NB I őszi-tavaszi rendszerének fenntartása mellett tette le a voksát

Mezey György az NB I őszi-tavaszi rendszerének fenntartása mellett tette le a voksát

Mezey György az NB I őszi-tavaszi rendszerének fenntartása mellett tette le a voksát a Videoton honlapján megjelenő blogjában. A fehérváriak mestere az orosz focisták átállását az őszi rajtra döntő momentumnak tartja, és szerinte kizárólag a skandináv országokban érdemes tavasszal kezdeni az idényt. A szakember szerint a dilemma csak addig áll majd fenn nálunk, amíg meg nem oldják a hazai pályák és stadionok korszerűsítését.

A magyar bajnokság menetrendjének esetleges megváltoztatása visszatérő téma a honi futballberkekben. Ősszel Tarsoly Csaba reformjavaslata hozta felszínre a témát, most pedig a 17. forduló kényszerű elhalasztása miatt került elő a probléma.

A győriek tulajdonosa a tavaszi-őszi rendszer bevezetése mellett érvelt, mondván, a pályák márciustól novemberig nagy valószínűséggel alkalmasak a játékra. Ezzel szemben Mezey György blogbejegyzésében azt írja, a magyar futballban nincs szükség az átállásra.

 

 

A listavezető Videoton mestere helyes döntésnek tartja a forduló februárra halasztását, ugyanakkor úgy véli, a futballkultúrához az is hozzátartozik, hogy a játékosok alkalmazkodjanak a körülményekhez és minden helyzetben maximumot nyújtsanak.

"Játszani kell, nyerni kell és kész!" - fogalmaz a szakember.

Az edző azt is fejtegeti, érdemes-e átállni a fordított, vagyis tavaszi-őszi rendszerre. "Most, hogy az oroszok is az Európában domináló ősz-tavasz rendre állnak át, ez a kérdés számomra véglegesen eldőlt. Kontinensünk minden fejlettnek mondható futball-országában ősszel, vagyis késő nyáron kezdődik a szezon. A nemzetközi futball is erre épít."

 

 

Mezey György szerint egyedül a skandináv országokban indokolt a tavaszi rajt, ezt finnországi edzőként szerzett tapasztalataival támasztja alá. "Rendkívül érdekes, hogy pillanatok alatt változik arrafelé minden. Április vége felé még többnyire hó van, majd május elejére hirtelen kellemes tavaszi, kora nyári idő köszönt be. A többnyire szép, nyugodt idő kitart négy hónapig, hogy októberben átvegye a hatalmat a korai sötétség és a télies, majd a zord időjárás a következő év májusáig.

Amúgy pedig az elemekkel való küzdelem csak addig lehet téma, amíg stadionjaink, pályáink komfortossá tétele meg nem oldódik. Ma még nem várják a szurkolókat fűtött játékterek, kulturált lelátók és tágas parkolók, de nagyon remélem, hogy előbb-utóbb a hazai nézőknek is jut majd meleg, kényelmes öltözékre, na meg egy jóízű kolbászra és egy jó korsó sörre, vagy maradjunk stílszerűek, egy pohár forralt borra. Ez ugyanis mind hozzá tartozik egy kulturált futball eseményhez Európában úgy december, február táján."

Forrás: http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20101209-mezey-szerint-nem-kell-atallni-a-tavaszi-rajtra.html

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Többnyire felhős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület