Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/oktatas/oktataspolitika/2010-12-10-az-oktatasert-felelos-allamtitkarsag-a-hook-kal-egyeztetett

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság a HÖOK-kal egyeztetett - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-10 13:52:04

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság a HÖOK-kal egyeztetett

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság a HÖOK-kal egyeztetett

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága – immáron harmadik alkalommal – egyeztető tárgyalást folytatott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának delegációjával az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.

A megbeszélésen az államtitkárság részéről részt vett: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, Dux László felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár, Vancsó Ödön osztályvezető, Grünwald Tamás politikai tanácsadó. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviseletében Körösparti Péter, a HÖOK elnöke, Nagy Dávid, a szervezet alelnöke és Keresztes Péter, a Műegyetemi Egyetemi Hallgató Képviselet elnöke volt jelen.
Megállapodás született többek között: a munkaerő-piaci kapcsolatok ágazati szinten történő figyelembevételéről; a koncepcióba foglalt Bolognai-rendszer kereteinek megtartása melletti szabályozásról; a tehetséggondozás és a tanárképzést érintő osztatlan képzés bevezetésének fontosságáról; a felvételi rendszer minőségjavító változásainak fokozatos bevezetéséről. Egyetértés volt a hátrányos helyzetű és a fogyatékkal élő hallgatókat érintő kérdésekben.
Az új oktatásirányítás partnerként kezeli a hallgatókat, ennek megfelelően felajánlotta, hogy az új felsőoktatási törvény végrehajtását szabályozó rendeletek kidolgozásába bevonja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselőjét.
A tárgyalást mindkét fél részéről nyitott hozzáállás jellemezte. A legkritikusabbnak tartott – a vizsgák számáról, a kreditszűrésről, a hallgatói képviseletről – változások esetében a kibékíthetetlennek tűnő álláspontok kismértékben közeledtek egymáshoz, de továbbra is nyitva maradtak.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Oktatásért Felelős Államtitkárság
Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Többnyire felhős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület