Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/zold-budapest/kornyezetvedelem/2010-12-02-ambiciozus-kornyezetvedelmi-celok-a-magyar-elnokseg-elott

Ambíciózus környezetvédelmi célok a magyar elnökség előtt - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-02 14:19:43

Ambíciózus környezetvédelmi célok a magyar elnökség előtt

Ambíciózus környezetvédelmi célok a magyar elnökség előtt

Fazekas Sándor Jaroslaw Pietrassal,  a Tanács Titkárságának főigazgatójával tárgyalt Brüsszelben a 2011 első félévi elnökséggel kapcsolatos környezetvédelmi feladatokról.


Jaroslaw Pietras korábban a lengyel államigazgatásban töltött be magas szintű pozíciókat és fontos szerepet játszott a lengyel EU csatlakozási tárgyalások lebonyolításában.
A munkamegbeszélésen a vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy 2011-ben két környezetvédelmi tanácsülés összehívását tervezzük, az egyiket március 14-én Brüsszelbe, a másikat június 17-én Luxemburgba.
Fazekas Sándor ismertette a magyar elnökség környezetvédelmi programját, amelyben fontos prioritás a vízpolitika, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a fenntartható anyaggazdálkodás, a GMO-k köztermesztésével kapcsolatos jogszabály-javaslat tárgyalása.
Az első félév nagy kihívása lesz, hogy az Európa Tanács elfogadja a Duna Stratégiát. A közelmúltban bekövetkezett szélsőséges időjárási jelenségek arra engednek következtetni, hogy az éghajlatváltozás várhatóan egyre jelentősebb befolyással lesz Európa vízkészleteinek minőségére és mennyiségére. Az Elnökség Európa vizeinek jövője címmel konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémián 2011 március 22-25 között. A tanácskozáshoz kapcsolódik a március 25-26-i Informális Környezetvédelmi Tanácsülés is, ahol a tagállamok környezetvédelmi miniszterei vesznek részt .
A felek egyeztették a jövő félévi környezetvédelmi tanácsülések napirendjét, a végleges programokat a szokásoknak megfelelően a Tanács decemberben hirdeti ki.

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 2°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület