Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek

Kerületi hírek információk Budapestről - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a fővárosban és Pest megyében

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a fővárosban és Pest megyében

2011-11-21 | 17:03:33

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens. Bővebben »

Körültekintőek a lakásvásárlók a fővárosban és Pest megyében

Körültekintőek a lakásvásárlók a fővárosban és Pest megyében

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását. tovább »

Józsefváros - Rászálltak a rendőrök a hajléktalanokra

Józsefváros - Rászálltak a rendőrök a hajléktalanokra

Rászálltak a rendőrök a hajléktalanokra a budapesti VIII. kerületben, miután a kerület vezetése kampányt hirdetett az utcán élők ellen, a közrend helyreállítására hivatkozva. Az [origo]-nak több hajléktalan is azt mondta, az elmúlt napokban többször is bevitték őket a néha durván viselkedő rendőrök, és többen állították, hogy a rendőrök azt tanácsolták nekik, menjenek a szomszédos kerületekbe, ott nem fogják piszkálni őket. tovább »

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Újbudán

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Újbudán

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens. tovább »

Fővárosi Közgyűllés - Kertész Ákos és Gergényi Péter nem díszpolgár többé

Fővárosi Közgyűllés - Kertész Ákos és Gergényi Péter nem díszpolgár többé

A fővárosi közgyűlés a Fidesz–KDNP és a Jobbik-frakció szavazataival úgy döntött, visszavonja Kertész Ákostól a díszpolgári címet. A Kossuth-díjas író egy nyílt levelében genetikusan alattvalónak nevezte a magyart. A döntést éles vita előzte meg. A testület visszavette Gergényi Péter volt rendőrfőkapitány fővárosi díjait is. tovább »



Fővárosi Közgyűlés - A Fidesz és a Jobbik megszavazta az új zászlót

Fővárosi Közgyűlés - A Fidesz és a Jobbik megszavazta az új zászlót

A Fidesz és a Jobbik szavazataival a Fővárosi Közgyűlés szerdán ismét lecserélte Budapest zászlaját. Az LMP nemmel, az MSZP frakciója pedig egyáltalán nem szavazott.

Főpolgármesteri Hivatal - A miniszterelnök-helyettes és a honvédelmi miniszter közösen reklamált a budapesti zászló miatt

A miniszterelnök-helyettes és a honvédelmi miniszter közösen figyelmeztette Tarlós István főpolgármestert, hogy több szempontból is bajok vannak az általa kitalált új fővárosi zászlóval. Semjén Zsolt az ország jelképeinek megújításáért felelős kormánytagként ragadott tollat. Az alig két hónapja megszavazott budapesti lobogót a héten újra át kell rajzolnia a fővárosi képviselőknek.

Fővárosi Közgyűlés - Móricz-szoborról és a Bibó István térről is dönt a főváros

Újra lehet Móricz Zsigmond-szobor a Móricz Zsigmond téren, Budatétényben pedig Klauzál Gábor kaphat szobrot, az előterjesztésekről jövő hét szerdán dönt a főváros.

Főpolgármesteri Hivatal - Tarlós szerint csak négy kerületi polgármester kavar

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Heti Válasznak adott interjújában megerősítette korábbi ígéretét, amely szerint hamarosan újra a főváros tulajdonába kerül a korábban privatizált csatornázási, illetve vízmű. Tarlós azt mondta, hogy a még nagyobb kerületi önállóságot szorgalmazó Budapesti Önkormányzatok Szövetsége javaslatánál egységesebb fővárost szeretne a jövőben, de azt is jelezte, hogy "esze ágában sincs felszámoltatni a kerületeket".

Főpolgármesteri Hivatal - Változtatás Budapest új zászlójának szegélyén

Emlékeztet a honvédség farkasfogas zászlójának szegélyére Budapest tervezett új zászlója, ezért változtat a zászló szegélyén a főváros - tudta meg az MTI. Egy készülő előterjesztés szerint az új zászló szélén egyszerű díszsor lesz.

Körültekintőek a lakásvásárlók a II. kerületben

Körültekintőek a lakásvásárlók a II. kerületben

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

II. kerületi Önkormányzat - A Kerület Napja 2011 - idén is a Millenárison június 17-én és 18-án

A II. kerületi Önkormányzat ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját június 17-én és 18-án tartják a Millenárison.

II. kerületi Önkormányzat - Tájékoztató a parkolási rendszer átalakításáról

A II. kerület területén kialakított várakozási övezetekben a parkolás-üzemeltetési rendszer működtetésére a II. Kerületi Önkormányzat és a Centrum Parkoló Rendszer Kft. között kötött szerződés 2011. március 20-án lejárt.

II. kerület Önkormányzat - Áprilisig érvényesek a tavalyi parkolási engedélyek

Az önkormányzat áprilistól nem köt új szerződést a II. kerületi parkolási rendszert működtető céggel, mert saját szervezetet hoz létre. A tavalyi parkolási engedélyek áprilisig érvényesek.

II.kerület - Itt a Hívogató és az Iskolanyitogató

A II. Kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ minden ősszel megjelentet két kiadványt a leendő óvodások és iskolások szülei számára, hogy segítséget nyújtsanak a megfelelő intézmény kiválasztásához.

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Újpesten

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Újpesten

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

Újpest Önkormányzat - Sportparty és főzőverseny a Tábor utcában

Újpest Önkormányzata sportnapra és főzőversenyre hív minden kedves érdeklődőt! A program, amelynek fővédnöke Wintermantel Zsolt, polgármester, június 11-én, szombaton 9-15 óráig várja az érdeklődőket a Ifjúsági Sporttelepen.

Wintermantel Zsolt szerint az újpesti polgárok elvárása volt, hogy elismerjék Derce Tamás sikeres működését

Újpest polgármestere szerint a kerület kiemelkedő személyiségei – művészei, díjazottai, sportolói – az októberi választások óta egységesen fogalmazták meg és tolmácsolták az új városvezetés felé az újpesti polgárok elvárását, hogy a nyugdíjba vonuló polgármester, Derce Tamás két évtizedes, sikeres működését méltó módon ismerjék el.

Újpest Önkormányzat - Ajándékhegy adományból

Ha jótékonyságról van szó, Újpest megmozdul

Megújult Újpest agorája, a Szent István tér

Megújult az újpesti Szent István tér; a Városháza mögötti területet másfél milliárd forint, részben európai uniós, részben saját forrásból alakíttatta át a IV. kerületi önkormányzat.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Terézvárosban

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Terézvárosban

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Terézvárosban

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

Terézvárosi Önkormányzat - életveszélyes egy Andrássy úti épület, a főváros mégsem zárja le a környékét

Életveszélyes állapotban van a budapesti Andrássy út 1. szám alatti négyemeletes épület, a Fővárosi Önkormányzat illetékes hivatala mégsem támogatja a belvárosi ingatlant övező közterület lezárását, "tekintettel a nagy forgalmú csomópontra" - közölte a terézvárosi önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A Tűzraktér nem műküdhet tovább a Hegedű utca 3-ban

A Facebookon olvasható a Tűzraktér közleménye, melyből az derül ki, hogy mégsem sikerült megegyeznie az Art Sector Alapítványnak a Terézvárosi Önkormányzattal a Hegedű utcai alkotóház további üzemeltetéséről. Az alapítványtól Balla Zoltánt értük el.

Terézváros Önkormányzata szerint fillérekért nem adható bérbe a Tűzraktér épülete

Terézváros önkormányzata nem kívánja ellehetetleníteni a kulturális műhelyek munkáját, de indokolatlannak tartja, hogy "gyakorlatilag fillérekért" adja bérbe a Tűzraktér Független Kulturális Központnak helyet adó Hegedű utcai épületet. A Tűzraktér az épület kiürítéséről szóló kerületi döntés kapcsán az MTI-vel azt közölte: továbbra is nyitottak az együttműködésre, keresik a megoldást a maradásra.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a VIII. kerületben

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a VIII. kerületben

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Az ombudsman szerint visszás a guberálás szankcionálása a Józsefvárosban

A guberálás szabálysértéssé nyilvánításával és szankcionálásával aránytalanul korlátozta kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jogait a józsefvárosi önkormányzat és ez alkotmányos visszásság forrása – állapította meg jelentésében az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Józsefvárosi Önkormányzat - népszavazás hajléktalan kérdésben

Helyi népszavazás elrendelésére irányuló kezdeményezésre tett javaslatot kedden reggel Kocsis Máté, mivel a kerület a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában.

Felújtás miatt egy évre bezár május végén a Teleki téri piac

Május végén egy évre bezár Józsefvárosban a Teleki téri piac, jövő nyárig tartó felújításáig a VIII. kerületi önkormányzat ideiglenes piacot nyit a Karácsony Sándor utca 1. szám alatti telken - közölte a helyi polgármesteri hivatal hétfőn az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán keresztül.

Józsefváros Önkormányzata - 212 milliós nyereség parkolásból

Már az első évben négyszeresére nőtt Józsefváros parkolási bevétele, amióta a kerület maga végzi a közterületi parkolás üzemeltetését. A 2010 januárja óta önállóan működtetett parkolásból egy év alatt összesen 371 millió forint folyt be a kerület kasszájába. A bevételből így két másik feladatot, a közterület-felügyelet és a kerületőrség működését is finanszírozza a kerület, sőt közlekedésbiztonsági fejlesztésekre is sor kerül.

Körültekintőek a lakásvásárlók Kőbányán

Körültekintőek a lakásvásárlók Kőbányán

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Kőbányai Önkormányzat - a X. kerületben megkezdődött az elszámoltatás

Kőbánya polgármestere feljelentést tett ismeretlen tettes ellen magánokirat-hamisítás, színlelt ügylet kötésével megvalósult csődbűncselekmény, különösen nagy kárt okozó csalás, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt - közölte Kőbánya önkormányzata kedden az MTI-vel.

Katasztrófák elleni védekezés világnapján katasztrófahelyzet-kezelést (gyakorlatot) tartottak a kerületünkben

Budapest Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Védelmi és Szervezési Osztálya és Budapest Kőbánya Védelmi Bizottsága közös katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott, 2010. október 13-án 10 órakor a kerületünkben.

Polgármester választás 2010. X. kerületi eredmények

A Helyi Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. (továbbiakban: Ve.) 105/A. § (2) bek. h) pontja alapján a Budapest X. Kerületben a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. október 3-ai polgármester választás eredményét az alábbiak szerint állapítja meg:

III.„Kőbányai Rendvédelmi Nap”

2010. szeptember 11-én szombaton, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Kőbányán a Rendvédelmi nap. A rendezvény évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerületben. Az idei évben is színvonalas programmal készültek a szervezők. A részletes program az alábbiakban olvasható.

Körültekintőek a lakásvásárlók a Hegyvidéken

Körültekintőek a lakásvásárlók a Hegyvidéken

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből. A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Vízhiány lehet a Diana utcában

A Fővárosi Vízművek 2010. szeptember eleje és november 29. között a vízcső-rekonstrukciós munkákat végez a XII. kerület, Diana utcában. A munkálat miatt a kerületben esetenként víznyomáscsökkenés, vízhiány fordulhat elő.

„Meder” - Lelkes A. Gergely festőművész kiállítása

A tárlat válogatás a festő legújabb munkáiból, amelyek a szabadságba vetett ember útkeresésének stációit mutatják be. A kiállított képek meghatározó élményköre az erdő; a fák függőlegesei által tagolt végtelen gazdagságú tér. Ebben a szimbolikus térben járja be személyes útját a művész.

Mozdulj Játszótér

A „Mozdulj játszótér” a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából létrejött programsorozat, mely a gyerekeket ügyességi és logikai játékokkal, szórakoztató programokkal várja. 2010. augusztus 2-től a hét minden napján 15.00-20.00 óra között az alábbi helyszíneken.

Pünkösdi búcsú a Svábhegyen

Kirakodóvásárral, színes programokkal, sörsátorral és eredeti sváb konyhával várták a szép számban megjelent érdeklődőket az immár hagyományos Svábhegyi Pünkösdi Búcsúban. Az ünnepi hétvége keretében Pokorni Zoltán polgármester megkoszorúzta a Hősök Emlékművét.

Körültekintőek a lakásvásárlók Zuglóban

Körültekintőek a lakásvásárlók Zuglóban

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből. A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Veszélyes hulladékgyűjtés Zuglóban december 4-én

Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata – a lakossági igényekhez igazodva – ebben az évben is biztosítja a kerület polgárainak a háztartásukban keletkező veszélyes hulladékok díjmentes leadásának lehetőségét. A gyűjtést a Palota Környezetvédelmi Kft. végzi két helyszínen.

Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzatának választási eredményei

Zuglóban a választásra jogosult 96 378 állampolgárból 42 993-an voksoltak, a szavazásra jogosult választópolgárok 44,61%-a. A polgármesteri választásokat Dr. Papcsák Ferenc, a FIDESZ-KDNP jelöltje nyerte, a szavazatok 51,72%-val.

Fogarasi síiskola nyílt Zuglóban

Szeptember vége már a tél kezdete a régi diákoknak a zuglói síiskolában, hiszen a hónap utolsó hét végéjén már próbacsúszásokkal „melegítik be” a nyáron felújított műanyag pályát.

Elkezdődött az új nevelési/ oktatási év!

2010. szeptember elsején a zuglói óvodák 147 csoportban 3446 gyermekkel kezdték meg a nevelési évet. Ez a létszám természetesen folyamatosan változik, hiszen a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. a közoktatásról 65.§ (1) bekezdésének értelmében az óvodába „újonnan jelentkező gyermekek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatos”.

2010. Önkormányzati Választások XVI. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választások XVI. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választások XVI. kerületi eredményei. Polgármester választás, a közgyűlés összetétele. Töredékszavazatok, kompenzációs listák, mandátumeloszlás.

Szent István napi műsor

2010. augusztus 20. 17.30-tól. Szent István park (Havashalom utca 43. az önkormányzat előtti terület).

A Barcelona Mátyásföldön

Az elmúlt évek sikercsapata, az FC Barcelona, valamint az idei esztendő egyik sikercsapata, az angol FC Fulham utánpótláscsapata is pályára lép azon a nemzetközi gyerek labdarúgó tornán, amelyet augusztus 20-21-én rendeznek a XVI. kerületben.

Szép volt Dani!

Kiss Dániel, az Ikarus BSE 28 esztendõs atlétája megéri a pénzét! Legalábbis azt a pénzt biztosan, amellyel a kerületi önkormányzat támogatta a mátyásföldi sportoló eddigi fejlõdését. Dani ugyanis már sokadszorra kamatostul hálálja meg ezt a támogatást.

Faültetési akció

Az Önkormányzat 2010-ben is meghirdeti a lakossági faültetési akciót, melynek keretében ingyenesen igényelhetőek fák a lakóház előtti zöldsávba. A fa ültetéséhez karó és 20 liter komposzt is jár.

2010. Önkormányzati Választás XVIII. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választás XVIII. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választás XVIII. kerületi eredményei. Polgármester választás eredményei. A közgyűlés összetétele. Kompenzációs listák.

Megújult a Pitagorasz

Az önkormányzat segítségével akadálymentessé tették a bejutást a főépületbe és az új épületbe, a Szent László utca felőli oldalon három parkolót is kialakítottak a mozgáskorlátozottaknak.

Bajorországból érkeztek tűzoltók

Bajorországi Altenkreith-Mitterkreith körzetéből érkezett ötven tűzoltó, akik szeptember 10-én szakmai látogatást tettek kerületünkben.

A tehetségcsíra felfedezése is fontos

Szeptember 9-én az oktatási ágazattal elkötelezettek, a pedagógusok tartottak nyitókonferenciát a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskolában, közismert nevén, a Piros iskolában.

Bűnmegelőzési tanácsok 3. rész

Kimeríthetetlen ötleteit bizonyítja a trükkös lopást elkövetőinek, hogy bejutottak már áldozatuk lakásába fiuk tartozásának megadására hivatkozva, kocsiból kiugrott és eltűnt macska keresése ürügyén, álkéményseprés, vagy segélyszervezet munkatársának kiadva magukat. Idős hölgyeket csaptak be horgolt- vagy hímzett terítők értékesítésének ígéretével is.

Hiányosságokat állapított meg az ÁSZ-vizsgálat a pesterzsébeti jegyző munkájában

Hiányosságokat állapított meg az ÁSZ-vizsgálat a pesterzsébeti jegyző munkájában

Több hiányosságot is megállapított az Állami Számvevőszék a pesterzsébeti jegyző munkájában. A vizsgálatról és a feltárt hiányosságokról az ÁSZ közölt részleteket szerdán az MTI-vel.

Máltai játszótér és játszóház alapkőletétele Pesterzsébeten

Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt 2010. szeptember 10-én pénteken 11.00 órára az Európai Unió támogatásával megépülő Máltai játszótér és játszóház ünnepélyes alapkőletételére, sajtótájékoztatóra és az azt követő gyermekprogramra.

Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap

Önkéntesek segítségével megtisztul a Kiserdő (Jahn Ferenc kórház mögötti területek, Kapitánypuszta - Köves út menti erdős területek).

Választási közlemény - A névjegyzék közszemlére tételéről

A közszemlére tett névjegyzéket a választójoggal rendelkező polgárok megtekinthetik az emlitett időpontban és helyszínen.

Zajvédőfal építése a Nagykőrösi úton

2010. április 20-án a Nagykőrösi szerviz úton megkezdődött a zajvédő fal építése az Irányi utca és Fiume utca között.

Körültekintőek a lakásvásárlók Budafokon

Körültekintőek a lakásvásárlók Budafokon

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Szombaton adventi Borvásár Budafokon

Borkóstolás és vásár, hagyományőrzők, kézművesek, zenei programok, valamint karácsonyi kirakodóvásár várja az érdeklődőket szombaton az Adventi Borvásáron Budafokon.

Budafok-Tétény - Javaslatok kitüntetésekre, díjakra

A március 15-e alkalmával átadandó kerületi kitüntetésekre, díjakra, a díjazottak személyére javaslatot lehet tenni január végéig.

Jótékonysági árverés a XXII. kerületben

A Nádasdy Kálmán Alapítvány felkarolja és támogatja Kanyó Ferenc fotóművész felajánlását, aki „Korszakok-rétegek” fotókiállításának 20 képét ajánlotta fel jótékonysági árverésre.

Szavazzon Ön is a szoboráthelyezésről!

A Március 15. téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található a „Barbárok harca a rómaiakkal” szökőkútszobor. A „Budapest szíve” program a szobor áthelyezését tartalmazza. Segítsen Ön is a döntésben: kerületünkbe kerüljön a mű?

Csupaszon meredeznek a szőlőkarók a budai várlejtőn

Csupaszon meredeznek a szőlőkarók a budai várlejtőn

Csupaszon meredeznek a szőlőkarók a budai várlejtőn, a tavaly elültetett oltványok elszáradtak, eltűntek. A marketingötletre 15 millió forint ment el. A Főkert nem adja fel, hamarosan ismét próbálkozik: oltványok helyett konténeres tőkékkel.

Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya az I. kerületben is

Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Budapesten, azon belül az I. kerületben is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban részt vevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a forgóeszközök beszerzésére és a beruházási célok megvalósítására is.

Budavár Önkormányzat - Az időközi választás eredménye

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az I. kerületi önkormányzati egyéni képviselő-választást vasárnap; Horváth Csillára a megjelentek 60,84 százaléka szavazott.

Borpiknik, vagy vigalmi negyed lesz a Tabánban?

Egyelőre csak elképzelés a budai Tabánba megálmodott borpiknik, de máris komoly vitát váltott ki a civilek közt. A Szeretem Budapestet Mozgalom a hajdani budai borkultúra felelevenítésével lehelne új életet a parkba, az ötlet ellenzői azonban a zöldet, a szánkózásra alkalmas lejtőt és a csendet féltik; attól tartanak, hogy vigalmi negyeddé válik a Tabán. Az ötletgazda szerint szó sincs erről, a beépítés csak a terület kis részét érintené, s az új funkció a park fejlesztését szolgálná.

Budavári Önkormányzat - Tájékoztató a parkolásról

Tájékoztatjuk az I. kerületi polgárokat, hogy 2011. január 31. napjával lejár a 2010. évi lakossági, egészségügyi és gazdálkodói hozzájárulások („parkolási, behajtási engedélyek”) érvényessége.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Óbudán

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Óbudán

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Körültekintőek a lakásvásárlók Óbudán

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya Békásmegyeren is

Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Budapesten, azon belül a kerületünkben is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban részt vevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a ére és a beruházási célok megvalósítására is.

Óbuda Önkormányzat - Ismét kiérdemelte a Kerékpárosbarát Munkahely címet

Ismét kiérdemelte a Kerékpárosbarát Munkahely címet Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium "a kerékpárosokért tett erőfeszítések folytatásáért" találta érdemesnek az önkormányzatot a cím további viselésére.

Nem változnak a kommunizmushoz köthető utcanevek Óbudán

Nem változik meg 11 utca kommunizmushoz köthető elnevezése Óbuda-Békásmegyeren, miután az ott lakók többsége ellenezte a módosítást.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a belvárosban

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a belvárosban

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Körültekintőek a lakásvásárlók a Belvárosban

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből. A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Belváros Önkormányzata - Folytatódik a Budapest Szíve program

Belváros Önkormányzata, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ közösen kezdett bele a Budapest Szíve program második ütemébe. A tervek szerinte megújul többek között a Ferenciek tere és a Széchenyi tér. Erről beszélt Rogán Antal és Vitézy Dávid egy sajtótájékoztatón.

Iskolabezárás: elkeseredett szülők tiltakoznak a belvárosban

Budapest egyik speciális iskolájáért tüntettek a belvárosban, az V. kerület forráshiányra hivatkozva be akarja bezárni az intézményt. Hátrányos helyzetű, kisebb-nagyobb tanulási nehézséggel együtt élő gyermekek és oktatóik vonultak az utcára.

Belváros Önkormányzat - Megjelent az új főutca tervezési tendere

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a belváros új főutcája II. ütemének tervezési munkáira - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Budapest, Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat közleménye

Budapest, Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat közleménye

Erzsébetváros Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a lakosság tájékoztatását az őket érintő ügyekben.

Erzsébetváros - Márton-napi vigasság

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretén belül hagyományos ludas falatokkal, kiváló borokkal, kézműves foglalkozásokkal, tollfosztóval, vásárral, zenével és tánccal várják az érdeklődőket Márton napot ünnepelni november 13-án 10-18 óráig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Lakossági felhívás az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulójának közös ünneplésére

Tisztelettel felhívjuk Erzsébetváros lakosságának figyelmét, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából R. Törley Mária „Angyal" nevű szobránál koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést rendez.

2010. Önkormányzati Választás VII. kerületi eredményei

Helyi Önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. évi választásán Erzsébetvárosban megválasztott képviselők.

Sajtóközlemény a Szimpla kert éjszakai bezárásáról

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság 2010. július 30-án célellenőrzést tartott a Szimpla kert nevű vendéglátóhelyen és az ott tapasztaltak alapján 2010. augusztus 18-án érkezett megkeresésében kérte a kereskedelmi hatóságot, hogy a hiányosságok megszüntetéséig rendelje el a szórakozóhely bezárását.

Növekszik az internetbankolás a ferencvárosi vállalkozások körében

Növekszik az internetbankolás a ferencvárosi vállalkozások körében

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.számlavezetési szolgáltatások díjai.

Ferencváros polgármestere szerint Budapesten is létezhet lokálpatriotizmus

A jelentős ipari múlttal rendelkező Ferencváros Budapest ezerarcú kerülete. A stabil pénzügyi helyzettel rendelkező városrész fejlesztései a középső területek rehabilitációját célozzák meg. Az önkormányzatnak jelenleg 300 millió forintos kintlévősége van, 120 családot kellene utcára tennie fizetésképtelenség miatt. A hitel- és bérhátralékosok számára kamatmentes kölcsönöket biztosítunk, azonban a helyzet a kifinomult segélyezési rendszer ellenére is nagyon nehéz – a Rádió Orient műsorában Bácskai János polgármester, országgyűlési képviselő mutatta be Budapest IX. kerületét.

Kőbánya - a képviselő testület közmeghallgatást tart

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. november 25-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Pataky Művelődési Központ 1. számú termében.

Ferencvárosi kitüntetések

A kerületi hagyományokat követve Ferencváros őszi kulturális rendezvénye, a Ferenc napi búcsú keretében adta át október 8-án pénteken az Ádám Jenő Zeneiskolában Dr. Bácskai János polgármester a Ferencváros Díszpolgára címet, ezúttal Prof. Dr. Berlász Jenő (képünkön) 1911-ben született történész, gazdaságtörténész, társadalomtudós részére, aki 70 éve Ferencváros lakója. Hat fő részesült "Ferencvárosért Érdemérem" kitüntetésben, továbbá a „Ferencváros Szolgálatáért” elismerést vehették át a kerületben az oktatás, kultúra és közigazgatás terén kimagasló teljesítményt nyújtó jutalmazottak.

A 2010. október 3-ai önkormányzati választások eredményei Ferencvárosban

Budapest IX. kerület Ferencváros települési választás eredményei A polgármester Dr. Bácskai János FIDESZ-KDNP jelölt lett

Körültekintőek a lakásvásárlók Újbudán

Körültekintőek a lakásvásárlók Újbudán

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

A Zöld Pardon cáfolja a lakossági panaszokat

Nem ismeri el az önkormányzat által emlegetett több száz lakossági panasz létezését a Zöld Pardon (ZP). Tájékoztatásuk szerint többszöri kérés ellenére egyszer sem engedték meg a szórakozóhelyet üzemeltető cégnek, hogy megismerje a panaszok tartalmát és pontos számát.

Újbuda Önkormányzat - nem hosszabbítják meg a ZP és a Rió szerződését

A XI. kerület a környéken élők érdekeivel indokolta a kérés elutasítását.

Országzászló áll majd a Zöld Pardon helyén

Ősszel véget ér a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio tízéves karrierje. A XI. kerületi önkormányzat biztosra megy, már megvan a terv, hogyan hasznosítsák a szabadtéri kocsmák helyét.

Újbuda Önkormányzat - Megkapta az engedélyt a Zöld Pardon és a Café del Rio

Megújíthatja a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyét a XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testület csütörtök este hozott határozata értelmében. Az engedély október végéig szól, akkor el kell bontani az építményeket, e területre ezután országzászlót állítanak. A Zöld Pardon csütörtök este, nem sokkal fél nyolc előtt megnyitott, még azelőtt, hogy az újbudai képviselő-testület döntött volna a közterület-használati engedély ügyében.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a XIII. kerületben

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a XIII. kerületben

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Körültekintőek a lakásvásárlók a XIII. kerületben

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik. A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében a XIII. kerületben

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

XIII. kerület - Idősügyi program indul

A „Közösen a XIII. Kerületért 2011-című program határozza meg a kerület fejlődésének irányvonalát. Az irányelveket figyelembe véve elkészült a Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció, és a helyi Esélyegyenlőségi Program, melyekben részletes intézkedési terv található a kiemelt célcsoportokra, ezen belül a szociális vagy egészségi állapotuk miatt segítségre szoruló időskorúakra. A programra építve Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat elfogadta az Idősügyi Programját.

XIII. kerület Önkormányzat - 70 új önkormányzati lakás épült a XIII. kerületben

2010. december 13-án dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere Jécsák Zoltánnak adta át egy 69 m2-es lakás kulcsát a Zsinór utca 38-40. sz. alatti 70 lakásos önkormányzati lakóépület átadási ünnepségén.

Az Önkormányzati Választások XV. kerületi eredményei

Az Önkormányzati Választások XV. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választás XV. kerületi eredményei. A polgármesteri választások részletes eredménye. Az Önkormányzat összetétele. Kompenzációs lista. Mandátumeloszlás.

Zsókavár utcai rehabilitációs projekt első ütemének ünnepélyes megnyitója

A Zsókavár utcai rehabilitációs projekt első üteme hamarosan elindul. Tisztelettel meghívom Önt a rehabilitációs projekt ünnepélyes megnyitójára, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak a projektről.

Ötödik éve

Ha Kerti Piknik, akkor a Rákospalotai Múzeum neve jut a kerületiek eszébe. A két név egybeforrt az elmúlt sok-sok év folyamán. Ha pedig mindehhez hozzátesszük Dréher János nevét, akkor mindenkinek az idén immáron ötödik alkalommal megrendezett kerti kiállítás jut eszébe.

Az unió támogatja

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjára pályázatot nyújtott be a kerületi Egészségügyi Intézmény. A pályázat egyszeri, vissza nem térítendő támogatásként több mint 46 millió forintot kapott, amelyet az önkormányzat mintegy 12 millió forinttal egészített ki.

Mobolitási hét 2010 a XV. kerületben

Idén ismét egy héten át vehetnek részt a kerületben élők a Mobilitási Hét 2010 programsorozatának eseményein. A rendezvények között épp úgy megtalálhatóak azok az események, melyeken az elmúlt évek során már számtalan alkalommal részt vettek a gyerekek és a felnőttek. Idén ismét épp úgy szó lesz a sportról, a környezetvédelemről, mint az egészségről. Emellett ismét részt vehetnek a kerületiek az Autómentes Napon.

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Rákoskeresztúron

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Rákoskeresztúron

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

2010. Önkormányzati Választás XVII. kerületi eredményei

2010. Önkormányzati Választás XVII. kerületi végeredménye. A polgármester választás eredményei, százalékok. A közgyűlés összetétele. Kompenzációs listák.

Tehetséggondozás Rákosmentén

Tehetséggondozás programot indított útjára szeptember 7-én Riz Levente polgármester a Családi és Társadalmi Rendezvények Házában tartott projektindító rendezvényen. A konzorciumi formában benyújtott pályázatban négy kerületi iskola vesz részt, a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, a Jókai Mór Általános Iskola és a Laborcz Ferenc Általános Iskola.

Első Helikopter Nap

Szeptember 4-én a Rákoshegyi Közösségi Ház és a Rákoshegyi Polgári Kör hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Helikopter napot. 2009 szeptemberében a sportpálya és a játszótér átadásakor tett javaslatot Szabó Tiborné, a közösségi ház vezetője, hogy szeptember első hétvégéje legyen ezentúl minden évben a lakópark napja.

Megújult a Nefelejcs Bölcsőde

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata bruttó 25 millió 141 ezer Ft összeget fordított a Nefelejcs Bölcsőde felújítására. A beruházás során elkészült a bölcsőde 1. számú gondozási egységének, a gondozónői öltözőnek és az ahhoz kapcsolódó vizesblokknak, valamint a férfi öltözőnek a teljes belső felújítása.

Kispest Önkormányzata - Negyvenéves lett a Mézeskalács Óvoda

Kispest Önkormányzata - Negyvenéves lett a Mézeskalács Óvoda

Számos program, sok-sok játék és fellépő várta gyerekeket és családokat a Mézeskalács Óvodában, amely idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására: játékos formában kézműveskednek a gyerekek.

Kispest Önkormányzata - Rézkarcmesék a jövő Budapestjéről

Szépséggel és hanyatlással; az egykori virágzás romjaival találkozhat a látogató a KMO új tárlatán. „Takáts Márton Budapest nagyszerű épületeit mutatja be egy baljós jövőbeli látomásban” – fogalmazott a grafikus péntek esti kiállításának megnyitóján Szotyory László festőművész. A tárlatot július közepéig láthatja a közönség az intézmény Előtér-galériájában.

Újra Gajda Péter a polgármester

Kispest korábbi polgármestere folytathatja munkáját a vasárnapi önkormányzati választások után: Gajda Péter (MSZP) csaknem 1500 vokssal előzte meg a második Dr. Tarnai Richárdot (Fidesz-KDNP). A tizenkét egyéni mandátumból a nem végleges adatok szerint négyet szereztek meg a szocialisták, nyolc a Fidesz-KDNP-é lett. Kompenzációs listáról 2 MSZP-s, 1-1 Fidesz-KDNP-s, Jobbikos és LMP-s képviselő jutott a kispesti testületbe. Kilenc kisebbség alakíthatott önkormányzatot.

Wekerlei Gyermekház – Megnyitó buli

Újra együtt Wekerlén! címmel rendez megnyitó bulit a Wekerlei Gyermekház 2010. október 9-én, szombaton délelőtt 10 órától este 18 óráig a felújított Petúr utcai épületben (1192 Budapest, Petúr utca 7.).

Wekerletelep újjászületése fotókon

Több éves előkészítő munka, majd fél évnél hosszabb építkezés eredményeként újult meg a Kós Károly tér, a római katolikus templom, a Gyermekház és a piac Wekerletelepen. A munka kezdetét és végét mutatja be a Kispesti Városháza Tárlat kedd délután nyílt fotókiállítása, Az újjászülető Wekerle képeken. A fotókat szeptember végéig láthatják az érdeklődők.

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Csepelen

Növekszik a megtakarítási hajlandóság Csepelen

Az elmúlt bő két év viharos időszaka minden korábbinál érzékenyebbé tette a hazai lakosságot személyes pénzügyeiket illetően. Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg anyagi jellegű döntéseiket. A fentieken túl több tényező együttesen alakítja a megtakarítási lehetőségeket az elkövetkező időszakban. A társadalom közép-felső rétegét a 16%-os SZJA kulcs fokozatos effektív bevezetése inkább kedvezően érinti, mindemellett számottevő a hatása a nyugdíjrendszer átalakításának is. Ezért kezd kialakulni egy megtakarító attitűdű lakossági szegmens.

Csepel Önkormányzat - Közmeghallgatás a tervezett Csepel III. Erőmű tárgyában

A Közép – Duna – Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség környezetvédelmi hatósági eljárás keretében közmeghallgatást tartott a Csepel III. Erőmű, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű tárgyában a Polgármesteri Hivatalban.

Csepel Önkormányzat - Nagycsaládosok karácsonya a Kolping Házban

Családias hangulatban rendezték meg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének csepeli csoportjai karácsonyi összejövetelüket a Kolping Házban szombat délután. Mintegy 25 nagycsaládból legalább százan voltak jelen az ünnepségen, ahol a gyerekek ajándékokat kaptak, mindenki élvezhette a műsorokat.

A 2010-ES CSEPELI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS EREDMÉNYE

Fidesz-KDNP győzelem a szavazásnál - Az új polgármester: Németh Szilárd.

Csepeli Ősz 2010

2010. szeptember 24-26-án a csepeli Sétáló utcában. Fellépők többek között: a Csepeli Munkásotthon Koncert Fúvószenekara, The Shades zenekar, Csepel Táncegyüttes csoportjai, Király Viktor, Cozombolis.

Geiger Ferrenc sajtóközleménye a TV2 Tények c. műsorával kapcsolatban

Geiger Ferrenc sajtóközleménye a TV2 Tények c. műsorával kapcsolatban

A TV2 2010. szeptember 14-i Tények című műsorában, mely 18,30 és 19,00 óra között került adásba, rólam Geiger Ferencről, mint Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának polgármesteréről a felvételen szereplő személy azt a valótlan tényt állította, hogy az Önkormányzattól elnyert felújítások után a teljes összeg 10%-át nekem visszafizette.

Felújítási munkálatok a Ráckevei HÉV vonalán

A BKV Ráckevei HÉV vonalon 2010. augusztus 21 - 29. között felújítási munkálatok folynak a Vágóhíd végállomás és Soroksár Hősök tere megállóhely között ...

Felhívás kötelező tüdőszűrésre!

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Tisztifőorvosa Határozatban rendelte el a Budapest területén élő, 30 év feletti lakosság KÖTELEZŐ TÜDŐSZŰRÉSÉT 2010. 06. 30.-2011. 06. 30. közötti időszakban....

Tájékoztató a települési kisebbségi önkormányzati választásról

Tájékoztatom a Tisztelt Soroksári Választópolgárokat, hogy ez év őszén, a helyi önkormányzati választásokkal azonos napon kerül megtartásra a települési kisebbségi önkormányzati választás...

Csípőszúnyogirtás Soroksáron

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete földi és légi módszerrel csípőszúnyogirtást végez 2010. augusztus 11. és 12. napján Soroksáron. Eső esetén 2010. augusztus 12. és 13. napján.

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület