Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/meg-tobb-kultura/2010-12-13-megjelent-a-mobilmania-uj-nagylemeze-az-ut-legyen-veled-cimmel

Megjelent a Mobilmánia új nagylemeze Az út legyen veled címmel - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-13 10:47:51

Megjelent a Mobilmánia új nagylemeze Az út legyen veled címmel

Megjelent a Mobilmánia új nagylemeze Az út legyen veled címmel

Megjelent a javarészt egykori P. Mobil-tagokból álló Mobilmánia zenekar új, második nagylemeze Az út legyen veled címmel.

Míg a 2008-as első CD-nk a múlthoz való kötődés jegyében készült, a mostani hangzása modernebb - mondta Zeffer András, az együttes vezetője, billentyűse az MTI-nek.


Az Alexandra Kiadó által gondozott anyagon immár a zenekar első számú énekesévé lépett elő a korábban szintén a P. Mobilban megfordult Rudán Joe, Vikidál Gyula viszont nem működött közre a felvételeken. Mint Zeffer András kifejtette, Vikidál eredetileg ötven koncertre szerződött a zenekarhoz, amit jócskán túlteljesítettek, az énekes jelenlegi színházi munkái ugyanakkor nem teszik lehetővé, hogy a Mobilmánia teljes jogú tagja legyen.


"Ha úgy alakul, és egyéb elfoglaltságai lehetővé teszik, Vikidál Gyula a későbbiekben is jön velünk játszani. Az új lemezen egyébként Rudán Joe-n kívül többen is énekelnek: Kékesi László basszusgitáros, Kozma Tamás gitáros és jómagam is" - mondta a billentyűs.


A zenekarvezető utalt arra, hogy esetében a szólóéneklés 2005-ben kezdődött, amikor az akkori Tunyogi Rock Band billentyűseként a zenekarnak nevet adó Tunyogi Pétert kellett helyettesítenie annak hosszan tartó betegsége miatt. (Tunyogi, aki korábban a P. Mobil frontembere is volt, 2008-ban elhunyt.)


Az új lemezre a dalszövegeket ismét Horváth Attila írta, akivel 14 éve szerzőtársak. Horváth Attila jól ismeri a zenekart, a zenészek élményeiből táplálkoznak szövegei, a lírai szerzemények pedig visszaadják azokat az emberi érzéseket, amelyekről az együttes szólni szeretne. Zeffer az új számok közül Az út legyen veled, az Amíg a gyertya ég, valamint az Egyedül a legjobb se című szerzeményt tartja a legsikerültebbnek.

 


A zenekar és talán az egész rockműfaj életmódját jellemzi a Hajnalban hazafelé című szám.


"Ez adja vissza azt az életérzést, amely szerint a zenészek rajongók sokaságával találkoznak koncertről koncertre. Ezért fontos, hogy 35 év muzsikálás után is folyamatosan meg tudjunk újulni" - emelte ki Zeffer András.


Mint mondta, a Mobilmánia koncertjeire járók életkora nagyon változó, 15 évestől a hatvanas éveikben járókig mindenki megtalálható közöttük. Hozzátette: az idősebbek hozzák magukkal gyermekeiket, unokáikat, "így lesz a rock örök és elpusztíthatatlan". A zenész évekkel ezelőtt maga is súlyos betegségből, leukémiából épült fel, szerinte ez a mondás kiegészül azzal, hogy "a rocker elpusztíthatatlan".


A Mobilmánia repertoárjának mintegy harmadát jelenleg is a P. Mobil dalai teszik ki. A zenekar 2011 végére szervezne egy nagyszabású budapesti koncertet.

 

A Mobilmánia Vikidál Gyulával és Rudán Joe-val 2008.11.15-én Miskolcon


MTI 2010. december 11., szombat 11:13

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -5°C Széllökések

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület