Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/zold-budapest/kornyezetvedelem/2010-12-13-budapest-szennyvizhalozata-unios-forrasoknak-koszonhetoen-korszerusodott

Budapest szennyvízhálózata úniós forrásoknak köszönhetően korszerűsödött - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-13 16:24:45

Budapest szennyvízhálózata úniós forrásoknak köszönhetően korszerűsödött

Budapest szennyvízhálózata úniós forrásoknak köszönhetően korszerűsödött

A fővárosi önkormányzat mintegy 40 millió eurós - mintegy 11,2 milliárd forintos - uniós forrás felhasználásával új szennyvíz-beruházásokat valósított meg az ÉlőDuna projekt részeként - tájékoztatta a projekt pr-cége hétfőn az MTI-t.

A beruházás keretében új tehermentesítő gyűjtőcsatornák épültek Budapest 16 különböző pontján. Mindez 15 kilométernyi új gyűjtőcsatorna megépítését jelentette városszerte, valamint sor került a ferencvárosi, kelenföldi és albertfalvai szivattyútelepek rekonstrukciójára és fejlesztésére.


A projekt során megépülő csatornaszakaszok kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy kapcsolódjanak az ÉlőDuna projekt eredeti célkitűzéseihez, azaz a csepeli központi szennyvíztisztító telep vízgyűjtő területén helyezkedjenek el.


Az ÉlőDuna projekt
kiegészítő beruházásainak keretében elkészült szakaszok elsősorban a biztonságos szenny- és csapadékvíz-elvezetést szolgálják, illetve olyan üzemviteli, átterelési lehetőséget biztosítanak, amely későbbi hálózatfejlesztések alapja lehet.


A fejlesztés nyomán a központi szennyvíztisztító vízgyűjtő területén biztonságosabbá vált a szenny- és csapadékvíz-elvezetés, a szivattyútelepek is megbízhatóbban és gazdaságosabban működnek. A projekt eredményeképpen csökkent a fővárosban az elöntések veszélye, valamint korszerű, szagmentes, teljesen automatizált telepek épültek.


A kiegészítő beruházások finanszírozása az ÉlőDuna projekt megvalósítása során elért megtakarításokból és kiegészítő forrásokból rendelkezésre álló keretből történt. Ennek 65 százaléka uniós támogatás, 20 százaléka állami forrás, 15 százalék pedig a fővárosi önkormányzat önrésze.


A közlemény szerint az év végéig megtörténik a projekt végleges lezárása.

MTI 2010. december 13., hétfő 13:03

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -5°C Széllökések

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület