Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-09-30-a-fovarosi-allat-es-novenykertbe-uj-elefant-erkezett

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe új elefánt érkezett - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-30 11:28:46

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe új elefánt érkezett

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe új elefánt érkezett

Új elefánt érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe; a Franciaországból származó állatot csütörtökre virradóra tűzoltók emelték be új otthonába.

Hanga Zoltán állatkerti szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy az Angele nevű elefánttehén novemberben lesz kilencéves. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) tenyészprogramja keretében érkezett Budapestre, a 2009-ben ideszállított Assam nevű fiatal elefántbika párjául. A tenyészprogramtól azt remélik, hogy a budapesti állatkertben ismét kiselefánt születik majd, amire 1961 óta nem volt példa, elsősorban a megfelelő tenyészállatok hiánya miatt.

 

Az új elefántot a franciaországi, Bourdeaux mellőli La Palmyre állatkertből hozták Magyarországra. Indulása előtt egy héttel már kiutaztak hozzá majdani magyar gondozói, hogy ne teljesen idegen környezetbe érkezzen.


Mint Hanga Zoltán elmondta, Angele-t ugyanaz a holland székhelyű, speciális állatszállítási problémák megoldásával foglalkozó cég hozta Budapestre, amely tavaly Assamot is utaztatta. Az elefántot egy e célra kialakított járművel hozták, a nyerges vontatóra kapcsolt 13,3 méter hosszú, négy méter magas konténer a határtól rendőri kísérettel tette meg az utat az állatkertig.


Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a jármű szerdán este 11 óra körül ért az állatkerthez, az elefánttal együtt összesen 6,9 tonna súlyú konténer beemelése több órát vett igénybe. A tűzoltók feladatát nehezítette, hogy emelés közben a hatalmas daru talpalása megsüllyedt, ezért a munkát átmenetileg le kellett állítani, hogy új talpalást készítsenek a szerkezetnek.

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 3:37

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C napos

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 94

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület