Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/8-kerulet/2010-09-29-jozsefvarosban-is-nagyobb-lesz-a-rend-es-a-kozbiztonsag

Józsefvárosban is nagyobb lesz a rend és a közbiztonság - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-29 10:42:38

Józsefvárosban is nagyobb lesz a rend és a közbiztonság

Józsefvárosban is nagyobb lesz a rend és a közbiztonság

A Teleki téren tett látogatást Pintér Sándor belügyminiszter, majd sajtótájékoztató keretében számolt be a Józsefvárosban szerzett tapasztalatairól. A miniszter ígéretet tett: több rendőr jön a kerületbe. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, megtisztítják a bűnözéssel leginkább fertőzött területeket is. Ennek egyik eszközét, a mozgó közbiztonsági pontot is a Teleki téren mutatták be.

A VIII. kerületbe látogató Pintér Sándor Kocsis Mátéval, a kerület polgármesterével közösen sétált végig a Teleki téren és környékén, hogy megismerkedjen a józsefvárosi közbiztonsági helyzettel. A bejárás végén a miniszter megtekintette a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt mozgó közbiztonsági pontként üzemelő rendőrségi járművet is. A mikrobusz kialakításához az önkormányzat 3 millió forinttal járult hozzá.

A bejárást követő sajtótájékoztatón Kocsis Máté és Pintér Sándor belügyminiszter közösen számoltak be a kerület közbiztonsági helyzetéről és arról, hogyan szeretnék megoldani a még fennálló problémákat.

Kocsis Máté elmondta, a kerület bűnügyileg legfertőzöttebb területe a Teleki tér és a környéke. Hangsúlyozta: a közbiztonság javítása érdekében 2011-ben magántőke bevonásával felújítják a piacot, erősítik a rendőrség közterületi jelenlétét, és további 30 térfigyelő kamerát helyeznek ki, ezzel 100 százalékban lefedett lesz a kerület.

A hajléktalanokat érintő problémákkal kapcsolatban elmondta: a kerület az elmúlt 15 évben túlvállalta magát a hajléktalanproblémák kezelésében, így a kerületben lévő hétezer hajléktalan helyzetének megoldása egyre nagyobb terhet ró az önkormányzatra. Kocsis Máté hozzátette: addig, amíg a közbiztonság és a hajléktalanok kérdése nem rendeződik, a tér rehabilitációja is felesleges próbálkozás lesz.

Pintér Sándor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Józsefváros a BRFK-tól nagyobb létszámú segítséget kap, hogy felszámolják azokat a gócpontokat, amelyek a fővárosban elsőként a Józsefvárosban történt térfigyelő kamerarendszer kiépítését követően áthelyeződtek. Hozzátette: kevés a tüneti kezelés, meg kell keresni a probléma gyökerét, hogy például miért kerültek ide a hajléktalanok, milyen problémát okoznak. Emlékeztetett, a kérdéshez már jogi úton is hozzányúltak, így egy törvényjavaslat szerint az önkormányzatoknak a közterületek célját meg kell majd határozniuk. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tereket, parkokat és az aluljárókat sokan lakhatásra és wc-ként használják.

A miniszter a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy tatabányai motoros rendőr halálos balesetet szenvedett, az újabb vizsgálat eredménye szerint a rendőrmotorok 48 százaléka alkalmatlan a közúti forgalomra, és ha nem rendőr ülne rajta, akkor le kellene venni a rendszámot – tette hozzá, megjegyezve, ezeknek a járműveknek a használatát felfüggesztették és több rendőri vezető ellen fegyelmi- és büntetőeljárás indult.

2010. szeptember 24. 18:43

Forrás: http://www.jozsefvaros.hu/hir/300/jozsefvarosban_is_nagyobb_lesz_a_rend_es_a_kozbiztonsag/

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C napos

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 94

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület