Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/start-video/sport/2010-08-13-uszo-europa-bajnoksag-megnyito-unnepseg-budapesten

Úszó Európa Bajnokság megnyitó ünnepség Budapesten - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-08-13 14:48:06

Úszó Európa Bajnokság megnyitó ünnepség Budapesten

Schmitt Pál szerda esti ünnepi beszédével hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság két magyarorszégi színhelyen: Budapesten és Balatonfüreden.


A Magyar Köztársaság megválasztott elnöke, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott:

"Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!"

Schmitt Pál előtt Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség és az Eb-t szervező bizottság elnöke azt emelte ki, hogy öt éven belül ez a negyedik kontinensviadal, amelynek Magyarország ad otthont.

"Budapesten 2005-ben junior, 2006-ban felnőtt Eb-t, 2007-ben - Debrecenben - pedig rövidpályás Európa-bajnokságot rendezhettünk, és most jön a negyedik! Remélem, hogy az első három Európa-bajnokság volt a főpróba, és most kezdődik az előadás!" - fogalmazott.

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy "a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal".

"Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval" - mondta a LEN első embere.

A beszédeket követő, tűzijátékkal ötvözött kulturális programban fellépett a 100 tagú cigányzenekar, a Strokes és a Bad Boyz együttes, Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő, s a Presidance tánccsapat.

 

Mti

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C Többnyire felhős

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?

Szavazat: 126

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület