Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/csapat/2010-10-01-petrovics-matyast-levaltottak-a-noi-polovalogatott-elerol

Petrovics Mátyást leváltották a női pólóválogatott éléről - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-10-01 09:51:47

Petrovics Mátyást leváltották a női pólóválogatott éléről

Petrovics Mátyást leváltották a női pólóválogatott éléről

Menesztették a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Petrovics Mátyást. A szakember leváltásáról az MVLSZ csütörtöki elnökségi ülésén döntöttek.

Török László, a sportági szövetség (MVLSZ) sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület határozatát hosszadalmas vita előzte meg, s végül négyen tartottak ki maradása mellett, a többség a távozására voksolt.


Arról, hogy ki léphet a helyére, legkorábban a november 4-re tervezett következő elnökségin dönthetnek. A poszt betöltése sürgető feladat, mivel a jövő év elején már a 2012-es Európa-bajnokságra selejtező tornán vesz részt a női válogatott.


A szakvezetői tisztében 20 hónapja hivatalba lépett Petrovics menesztését hivatalosan nem indokolták, de negatív szakmai megítélésében nyilván szerepet játszott ama tény, hogy az idei téteseményeken, a nyári Világkupán és a Világligában nem sikerült együttesével a négy közé jutnia, miként  a szeptemberi, horvátországi Európa-bajnokságon sem. Zágrábban csoportjában az olimpiai bajnok hollandok bravúros legyőzését követően a gárda kikapott a spanyoloktól, így végül is az Eb-n se játszhatott éremért.


"Nem ért váratlanul a dolog, volt előzetes beszélgetésem, ami alapján számítottam a leváltásomra – mondta csütörtök este Petrovics Mátyás az MTI-nek. - Szakmai kritikát nem kaptam, s ennek őszintén örülök, de hát nálunk az a helyzet, hogy hozzá vagyunk szokva a mindenkori négy közé jutáshoz, márpedig érmet nem tudtunk nyerni. Az elnökség szerint a női szakágban több éve halmozódó problémákat kell megoldani, s talán ez egy másik stábbal sikerülni fog. A testület ugyanakkor méltányolta, hogy hozzáláttam egy új, megfiatalított csapat kialakításához, amelyből most még sokkal többet nemigen lehetett kihozni. Remélem, legyen bárki is az utódom, az általam elkezdett csapatépítő munka nem vész el, s azt az új szövetségi kapitány is viszi tovább."

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 19:26

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -2°C Tiszta

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?

Szavazat: 131

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület