Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/programok/2010-09-29-anima-sound-system-tisztelgo-mix-a-csapat-legnagyobb-zenei-hatasai-elott

Anima Sound System: tisztelgő mix a csapat legnagyobb zenei hatásai előtt - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-29 10:06:11

Anima Sound System: tisztelgő mix a csapat legnagyobb zenei hatásai előtt

Anima Sound System: tisztelgő mix a csapat legnagyobb zenei hatásai előtt

Különleges mixet készített az Anima Sound System: a hazai elektronikus színtér élcsapata azoktól az alkotóktól válogatott, akik a legnagyobb hatással voltak csaknem két évtizedes eddigi történetére. Az Anima szombaton a fővárosi Gödör klubban kezdi az őszi koncertidényt.

Kurtág György, Sun Ra, Gil Scott-Heron, Talking Heads, Primal Scream, Pink Floyd, Residents - néhány, látszólag egy kalap alá nem vonható név, amely egy-egy felvételével most mégis jól megfér az Anima Sound System friss mixén.


A mix címe Zenés képeslap Kim Cascone-nak; a zenekar régi barátja volt a népszerű amerikai televíziós sorozat, a Twin Peaks, valamint az 1986-ban készült filmdráma, a Kék bársony hangmérnöke, mindkettőt David Lynch rendezte - közölte Prieger Zsolt, az Anima vezetője az MTI-vel.


A 20 trackből álló mix, amelyet Prieger Németh Gergellyel, a zenekar másik szerzőjével állított össze, ingyenesen letölthető a soundcloud.hu oldalról és a 2001-ben indult Ultrahang Fesztivál előtt tiszteleg. (Idén október 6. és 10. között a Merlin Színház ad otthont a kevésbé ismert, egyedi, a hagyományos zenei stílusoktól távolságot tartó vagy azokat kreatívan újrahasznosító produkciókat kínáló Ultrahang Fesztiválnak. A fellépők között lesz Thomas Fehlmann, a technolegenda Orb tagja, valamint az izlandi Kría Brekkan is.)


Az Anima Sound System nemrég jelentkezett tizedik lemezével (Tedd a napfényt be a számba). Az 1993-ban Szombathelyről indult zenekar stúdióalbumai mellett már számos filmzenét és remixet készített, feldolgozta a magyar himnuszt, tucatszor fellépett a Sziget fesztivál nagyszínpadán és együtt dolgozott például az Asian Dub Foundationnal, De-Phazzal vagy a Transglobal Undergrounddal.


Szombaton a Gödörben az Anima előtt az afro-beat Chalaban játszik a kávézóban, a nagyszínpadon pedig a Beat Dis melegíti be a közönséget. Az Anima Sound System koncertje után a Qualitons producere, Kanada Káosz lesz a dj.

MTI 2010. szeptember 29., szerda 8:21

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C napos

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?

Szavazat: 94

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület