Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/vallalati-hirek/2010-06-15-jo-hangulat-es-tanulas-egy-helyen-vezetestechnikai-trening-a-hungaroringen

Vezetéstechnikai tréning és tanulás hungaroringen - tanpálya.hu - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-06-15 13:28:01

Jó hangulat és tanulás egy helyen vezetéstechnikai tréning a hungaroringen

Jó hangulat és tanulás egy helyen vezetéstechnikai tréning a hungaroringen

Ha vezetésről van szó, sokan úgy érzik, hogy nagy meglepetések nem érhetik őket. Ismeri már az autóját, régóta van jogosítványa, sok kilométer áll már a háta mögött. Tud mindent, amit egy jó sofőrnek tudni kell.

A közúti közlekedési balesetek száma azonban nem erről tanúskodik.

A statisztikai adatokban szereplő közel húszezres baleseti érték még akkor sem hagyható figyelmen kívül, ha ez az elmúlt húsz év alatt nagyjából 5200-al csökkent (forrás: KSH adatsor 2008, 11. oldal). A közúti közlekedési balesetben elhunytak száma az elmúlt három évben szerencsére csökkenő tendenciát mutat, de a nagyjából 25000 baleseti sérült továbbra sem kevés. Hisz közben változott a világ, korszerűbbek és biztonságosabbak lettek a járművek, szinte teljesen kicserélődött az autópark, volán mögé ült egy másik generáció.

Azonban az az információmennyiség, amivel útjára engedik a friss jogosítvánnyal rendelkezőket nem elegendő arra, hogy minden helyzetben a megfelelő döntést hozza a vezető.

És itt nem kell feltétlenül vészhelyzetre gondolni, akár egy gumivásárlás is elsülhet kellemetlenül, ha öreg gumit adnak el nekünk. Ezért működnek sikerrel Nyugat-Európában a különféle tanpályák, ahol a jogosítvánnyal rendelkező lakosság utóképzése folyik.

 

Vezetéstechnika

Légi felvétel az Allianz Vezetéstechnikai Tanpályáról

Az Allianz Vezetéstechnikai Centrum 1998-ban nyitotta meg kapuit a tanulni vágyók előtt, akkor még egy neves osztrák autóversenyző nevével fémjelezve, de a legnagyobb hazai biztosító és a magyar Formula 1-es versenypálya támogatásával. Azóta már több ezren (tízezren) vettek részt különféle vezetéstechnikai tréningjeinken, gyarapítva ezzel saját tudásukat és hozzájárulva a hazai baleseti helyzet javulásához. Kurzusaink minden jogosítvánnyal rendelkező számára elérhetőek. Sokrétű képzéseinken mindenki megtalálja a magának valót, mind árban, mind időtartamban széles kínálattal rendelkezünk. A két órás képzéstől a két naposig tart a választékunk, de bonyolítunk tréninget a Hungaroring aszfaltcsíkján, van saját KRESZ parkunk ahol gyerekek oktatásával foglalkozunk, és igazodva a globális igényekhez az üzemanyag fogyasztás csökkentését célzó tréninget is bevezettük a Tanpálya tízedik születésnapjára.

 

Vezetéstechnika

Több utas, nagyobb tömeg, nagyobb felelősség!

Vendégeink a kurzusok elméleti részén megismerkedhetnek például a helyes ülésbeállítás fontosságával, vagy a gumiabroncsok szerepével, mely frissen szerzett ismereteket a gyakorlatok során azonnal kamatoztathatják is. Feladataink úgy kerültek összeállításra, hogy az egyszerűtől a bonyolult felé haladva fokozatosan nehezedjenek a gyakorlatok. Így a vendég könnyen össze tud szokni autójának viselkedésével, és a tanulási folyamat nagyobb sikerrel zárulhat.

Mivel a feladatok alatt mindenki a saját bőrén és büntetlenül tapasztalja meg a fizika határait, időtöltésnek sem utolsó a programunk. A gyakorlati részben különös figyelmet szentelünk a helyes fékezési technika és a megfelelő kormánymozdulatok elsajátításának, valamint nagy részletességgel szó esik a tapadás változásának, a sebességnek, és a gumiabroncsnak a szerepéről.

 

A hidegebb évszakokban sem áll le az élet a Tanpályán.

Képzésünk egyik célja, hogy az esetleges rossz beidegződéseket igyekszünk a helyes mozdulatokkal helyettesíteni és a gyakorlás árán készség szintre fejleszteni a vezetőben. Más részről felvilágosítani a sofőrt az autóra ható fizikai erők átírhatatlan törvényeiről, ezzel a belátás, megértés révén egy tudatosabb, több ismerettel rendelkező autóvezetőt biztosítani a társadalom számára.

Tevékenységünk hatékonyságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nap során is látható a fejlődés a sofőrökön, aki pedig már többször meglátogatta létesítményünket, szintén észrevehető a változás.

Referenciáink között megtalálható több nagy hazai cég és állami szerv, valamint számos nemzetközi multinacionális vállalat, akik rájöttek: jobb befektetés oktatásra költeni a pénzt, mint gyógyíttatásra és javíttatásra.

 

www.tanpalya.hu

 

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület