Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-09-28-a-h1n1-erosebb-kellemetlenebb-formaban-ter-vissza-a-telen

A H1N1 erősebb, kellemetlenebb formában tér vissza a télen - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-28 14:48:26

A H1N1 erősebb, kellemetlenebb formában tér vissza a télen

A H1N1 erősebb, kellemetlenebb formában tér vissza a télen

Kellemetlenebb formában térhet vissza a télen az új influenza, amely tavaly világjárványt okozott - figyelmeztettek hétfőn szakértők.

A történelemből kiderül, hogy világjárvány esetén az influenza minden újabb hulláma komolyabb megbetegedést okozott az előzőnél. Így volt ez 1918-19-ben is, amikor 50 millióan haltak meg az akkor spanyolnáthának nevezett kórban - hívta fel a figyelmet Hugh Pennigton skót professzor, aki szerint jó ok van azt gondolni, hogy a sertésinfluenza is visszatér.

A skót közegészségügyi hivatal szerint várhatólag ezen a télen is a H1N1-es vírus lesz a fő kórokozó. Az emberek többsége magától meggyógyul egy hét alatt, de azok, akiknek szív- és tüdőproblémái vannak, a szövődmények nagyobb kockázatával kell számolniuk - figyelmeztetett a hivatal, és javasolta, hogy a kockázati csoportok tagjai - köztük a gyerekek is - kapjanak védőoltást.

2010. szeptember 27.

Forrás: http://nol.hu/mozaik/visszater_a_h1n1_-_meghozza_erosebb_formaban

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 17°C napos

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület