Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kek-hirek/birosagi-hirek/2010-09-28-lakos-imret-meggyanusitotta-molnar-gyulat-gyanusitottkent-idezte-az-ugyeszseg

Lakos Imrét meggyanúsította, Molnár Gyulát gyanúsítottként idézte az ügyészség - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-28 14:25:18

Lakos Imrét meggyanúsította, Molnár Gyulát gyanúsítottként idézte az ügyészség

Lakos Imrét meggyanúsította, Molnár Gyulát gyanúsítottként idézte az ügyészség

Egy ingatlan tulajdonjogának átruházása kapcsán hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét kedden, továbbá keddre idézte gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyulát, a kerület polgármesterét - erősítette meg az MTI információját a főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza az ügy előzményeiről elmondta, hogy az egyik XI. kerületi önkormányzati képviselő 2007 októberében tett feljelentést hivatali visszaélés miatt több, a Lágymányosi öböl környékén levő ingatlannal összefüggésben. A Fővárosi Főügyészség a nyomozás lefolytatásával a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg, de 2009 decemberében egy ingatlan vonatkozásában az ügy a Központi Nyomozó Főügyészségre került. Fazekas Géza erről azt mondta: olyan személy érintettsége merült fel, akivel szemben a főügyészség jogosult eljárni.


A Központi Nyomozó Főügyészség jár el többek között országgyűlési képviselők ellen, így vélhetően Molnár Gyula miatt került át hozzájuk a nyomozás.


Lakos Imre gyanúsításával kapcsolatban a szóvivő azt mondta: a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester a posztjából fakadó függőségi viszonyt kihasználva a hivatali helyzetével visszaélt, hogy egy kft.-nek előnyt szerezzen. Kifejtette: a cég a XI. kerületben, a Dombóvári és Budafoki utak sarkán levő ingatlant szerette volna megszerezni, mert a környező ingatlanok már a tulajdonában álltak.


Az ügyészség álláspontja szerint a tulajdonjogot az államháztartási törvény előírásait megkerülve juttatták át a gazdasági társaságnak, mivel nem történt nyilvános versenytárgyalás. Mindez a nyomozóhatóság szerint a polgármester és az alpolgármester tudtával történt.


Lakos Imre panasszal élt a gyanúsítás ellen és megtagadta a vallomástételt. Ügyvédje, Papp Gábor az MTI-nek kora délelőtt azt mondta: törvénysértőnek és alaptalannak találják a gyanúsítást. Az ügyvéd különösnek nevezte, hogy egy 2006-os ingatlanüggyel összefüggésben öt nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsították meg Lakos Imrét, aki a Lokálpatrióták Újbudáért Egyesület támogatásával indul az egyik egyéni képviselői helyért.


Fazekas Géza elmondta azt is, hogy keddre gyanúsítottként idézték Molnár Gyulát, de ő nem jelent meg az ügyészségen, magát előzetesen nem mentette ki.


Az MTI-nek arra a felvetésére, hogy Molnár Gyula úgy nyilatkozott, nem kapott hivatalos értesítést, Fazekas Géza általánosságban azt mondta: akkor is szabályszerűnek minősül az idézés, ha "nem kereste" jelzéssel visszaérkezik. Hozzátette: a főügyészség megteszi a szükséges intézkedéseket Molnár Gyula gyanúsítottként történő kihallgatására. Ha valaki nem jelenik meg a szabályszerű idézésre, akkor több törvényi lehetősége áll a rendelkezésre a nyomozóhatóságnak - kezdve az ismételt idézéstől az előállításig bezárólag.


A szóvivő arra a kérdésre, hogy Molnár Gyula, és Lakos Imre ügyvédje, Papp Gábor is bírálta az ügyészséget, amiért néhány nappal az önkormányzati választások előtt történt a gyanúsítás, azt mondta: a főügyészség akkor közli a megalapozott gyanút, amikor az megfogalmazódott, ez szeptemberben történt meg és szeptember közepén küldték ki az idézéseket. Hangsúlyozta továbbá, hogy a főügyészség politikai nyilatkozatokra nem kíván reagálni.


Az MTI kérdésére, hogy idéztek-e még másokat is gyanúsítotti kihallgatásra az ügyben Molnár Gyulán és Lakos Imrén kívül, Fazekas Géza igennel válaszolt, de további részleteket nem mondott.

MTI 2010. szeptember 28., kedd 14:12

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C napos

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?

Szavazat: 94

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület