Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kozlekedes/legi-kozlekedes/2010-09-24-a-malev-a-tervek-szerint-tokejuttatast-kap-a-magyar-nemzeti-vagyonkezelo-zrt-tol-a-kormany-felhatalmazasa-alapjan

A Malév a tervek szerint tőkejuttatást kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től a kormány felhatalmazása alapján - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-24 10:14:15

A Malév a tervek szerint tőkejuttatást kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től a kormány felhatalmazása alapján

A Malév a tervek szerint tőkejuttatást kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től a kormány felhatalmazása alapján

Tőkejuttatásra tesz javaslatot a Malévnél a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kormány felhatalmazása alapján a légitársaság pénteki közgyűlésén - számolt be pénteki számában a Népszabadság és a Napi Gazdaság; Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában azt mondta: a légitársaság örökölt jogi és pénzügyi helyzete miatt a vállalat folyamatos finanszírozása érdekében nyújtanak újabb forrást.

Fellegi Tamás az interjúban azt mondta: a pótlólagos forrásbevonást a cég adósságai, azok kamatterhei, az elmúlt időszak drasztikus kerozinár-emelkedése és a Ferihegyi repülőtér leminősítése miatt visszaesett forgalom is elkerülhetetlenné teszi.


A miniszter a Malév esetleges eladását firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy "előzetesen nem zárnék ki semmit". A kormány stratégiai szándéka az, hogy növelje az állam szerepét a gazdaságban, s ebbe beleértik az állami tulajdon megtartását, erősítését is. Ez a közlekedésre, a Malévra is érvényes - mondta, hozzátéve: ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy a Malév helyzete rendkívül kritikus, amelynek a megoldása valószínűleg komoly kihívás elé állítja a feleket. A stratégiai tervezés mellett itt is azonnali kármentést követelő feladataink vannak - fűzte hozzá.


A miniszter az interjúban elmondta azt is, hogy a kormány még az idén stratégiai döntést hoz a közösségi közlekedésről. Mint mondta, a mostani nem hatékony és nehezen átlátható tarifarendszer a vasútnál egyértelműen átalakításra szorul. "Ehhez egészen biztosan hozzá kell nyúlni, a jelenlegi finanszírozási struktúra nem tartható" - hangsúlyozta.


Fellegi Tamás az interjúban azt mondta: arra számít, hogy az energiaszolgáltatókkal szeptember végére, október elejére megállapodás közeli helyzet alakul ki.

MTI 2010. szeptember 24., péntek 2:53

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 16°C Felhős

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?

Szavazat: 93

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület