Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/politika/parlamenti-hirek/2010-09-23-belpolitikai-hirek-roviden-14-00

BELPOLITIKAI HÍREK RÖVIDEN - 14.00 - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-23 15:48:03

BELPOLITIKAI HÍREK RÖVIDEN - 14.00

BELPOLITIKAI HÍREK RÖVIDEN - 14.00

VÁLASZTÁS 2010 - MÁR NYOMTATJÁK A SZAVAZÓLAPOKAT AZ ÁLLAMI NYOMDÁBAN. A KATONAI ÜGYÉSZSÉG CÁFOLJA, HOGY GYANÚSÍTOTTKÉNT KIHALLGATTÁK BALAJTI LÁSZLÓT. DEUTSCH TAMÁS: A MAGYAR CSALÁDOKAT SZOLGÁLJA, HA A GDP ALAPJÁN OSZTJÁK EL AZ EU KOHÉZIÓS ALAPJAIT. OGY - VADAI ÁGNES (MSZP) NEMZETBIZTONSÁGOT ÉRINTŐ ÜGYEKBEN KÉR TÁJÉKOZTATÁST A KORMÁNYTÓL. A RENDŐRSÉG EGYELŐRE ADATOKAT GYŰJT A KATASZTRÓFAVÉDELEMNÉL ZAJLÓ NYOMOZÁSHOZ . BKV-ÜGY - ELŐZETESBŐL HÁZI ŐRIZETBE KERÜLT HORVÁTH ÉVA.

VÁLASZTÁS 2010 - MÁR NYOMTATJÁK A SZAVAZÓLAPOKAT AZ ÁLLAMI NYOMDÁBAN
Már nyomtatják az októberi önkormányzati választás szavazólapjait az Állami Nyomdában. A szavazólapokat és egyéb kellékeket jövő héten szállítják ki - közölte az Országos Választási Iroda (OVI) szóvivője, Jackli Tamás csütörtökön a nyomdában, ahol bemutatták a dokumentumok előállítását.

Az Állami Nyomdában a főváros és tíz megye szavazólapjait nyomtatják, összesen körülbelül 17 millió darabot. A többi kilenc megye maga végzi a szavazólapok nyomtatását az Állami Nyomdában készített és biztonsági jelekkel védett papírra, vagyis minden szavazólap ugyanazokat a biztonsági elemeket tartalmazza, függetlenül attól, hol nyomtatták rá a jelöltek nevét.

A KATONAI ÜGYÉSZSÉG CÁFOLJA, HOGY GYANÚSÍTOTTKÉNT KIHALLGATTÁK BALAJTI LÁSZLÓT
Cáfolta a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője, hogy gyanúsítottként hallgatták ki Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját.

Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek reagált Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő nyilatkozatára, aki sajtótájékoztatóján jogi képviselőjének közlésére hivatkozva jelentette be, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta meg Balajti László altábornagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi, az Alkotmányvédelmi Hivatal jelenlegi főigazgatóját.

Balajti László ellen Staudt Gábor tett feljelentést júniusban hivatali hatalommal való visszaélés, valamint hivatalos személy által elkövetett becsületsértés miatt azután, hogy az altábornagy által vezetett Alkotmányvédelmi Hivatal olyan szakvéleményt készített, amely szerint Staudt és három frakciótársa nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Staudt Gábor kifejtette: a hivatali bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható Balajti László előzetes letartóztatását kezdeményezik, mivel a főigazgató munkahelyén - ahová változatlanul bejár - bizonyítékokat semmisíthet meg és befolyásolhatja az ellene folyó eljárást.

DEUTSCH TAMÁS: A MAGYAR CSALÁDOKAT SZOLGÁLJA, HA A GDP ALAPJÁN OSZTJÁK EL AZ EU KOHÉZIÓS ALAPJAIT
Deutsch Tamás szerint a magyar családok boldogulását az szolgálná, ha 2013 után is a GDP mérőszáma alapján osztanák el az Európai Unió regionális fejlesztési forrásait. Ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján mondta a Fidesz EP-képviselője, aki a kevésbé fejlett tagállamok és régiók hatékony felzárkóztatását szorgalmazta az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.

A politikus úgy fogalmazott: a magyar polgárok jelenét és jövőjét nagyon komolyan befolyásoló kérdésről van szó, "Magyarország elemi érdeke, hogy a regionális források elosztását illető szabályok ne változzanak meg", és a 2013 utáni hétéves költségvetési időszakban is a bruttó hazai termék legyen a forrásokra való jogosultság alapvető mérőszáma.

Hangsúlyozta: a 2011 első félévi soros magyar elnökség feladata lesz annak elérése, hogy ez konszenzusos állásponttá váljon az Európai Tanácson belül is. Biztatónak nevezte, hogy az Európai Parlament és a Bizottság ezt az szakmai álláspontot támogatja.

OGY - VADAI ÁGNES (MSZP) NEMZETBIZTONSÁGOT ÉRINTŐ ÜGYEKBEN KÉR TÁJÉKOZTATÁST A KORMÁNYTÓL
Több, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának  hatáskörébe tartozó ügyben kért levélben tájékoztatást kormányzati illetékesektől a testület szocialista elnöke.

Vadai Ágnes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: a Terrorelhárítási Központ tervrajzának ellopása és a kónyi ügyben Pintér Sándor belügyminiszterhez, az APEH és a VPOP összevonása kapcsán Vida Ildikóhoz, az APEH elnökéhez, a magyar katonákat Afganisztánban ért támadás miatt Hende Csaba honvédelmi miniszterhez írt levelet tájékoztatást kérve. Kövér Lászlóhoz az ügyben fordult, hogy a házelnök adjon iránymutatást a jobbikos képviselők, köztük Staudt Gábor nemzetbiztonsági bizottsági tagsága ügyében.

Bejelentette: levélben fordult a belügyminiszterhez, hogy titokgazdaként oldja fel a nemzetbiztonsági, a honvédelmi és az emberi jogi bizottságok 2006. szeptember 19-i és 31-i együttes ülései jegyzőkönyveinek titkosságát. Ez segítséget nyújthat a 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság számára - mondta.

A RENDŐRSÉG EGYELŐRE ADATOKAT GYŰJT A KATASZTRÓFAVÉDELEMNÉL ZAJLÓ NYOMOZÁSHOZ
Adatokat gyűjt a rendőrség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál (OKF)  hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozással összefüggésben, míg tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet az üggyel kapcsolatban nem kíván nyilatkozni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel azt közölte: a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, és nyomozók az eljárás jelenlegi szakaszában adatokat gyűjtenek be a tényállás tisztázása érdekében.
Az OKF szóvivője az MTI megkeresésére csütörtökön annyit mondott: Bakondi György főigazgató a nyomozásról, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem nyilatkozik.

BKV-ÜGY - ELŐZETESBŐL HÁZI ŐRIZETBE KERÜLT HORVÁTH ÉVA
Megszűntette előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte a bíróság a BKV-ügyben gyanúsított Horváth Évát, aki Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa volt.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön közölte az MTI-vel: K-né H. Éva előzetes letartóztatásának megszüntetését és vele szemben a házi őrizet elrendelését a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta, melyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság megalapozottnak tartott.

Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére.

MTI 2010. szeptember 23., csütörtök 14:00

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 16°C Eső, záporral, zivatarral

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 93

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület