Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/20-kerulet/2010-09-16-maltai-jatszoter-es-jatszohaz-alapkoletetele-pesterzsebeten

Máltai játszótér és játszóház alapkőletétele Pesterzsébeten - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-16 15:13:57

Máltai játszótér és játszóház alapkőletétele Pesterzsébeten

Máltai játszótér és játszóház alapkőletétele Pesterzsébeten

Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt 2010. szeptember 10-én pénteken 11.00 órára az Európai Unió támogatásával megépülő Máltai játszótér és játszóház ünnepélyes alapkőletételére, sajtótájékoztatóra és az azt követő gyermekprogramra.

Meghívó

Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt 2010. szeptember 10-én pénteken 11.00 órára az Európai Unió támogatásával megépülő Máltai játszótér és játszóház ünnepélyes alapkőletételére, sajtótájékoztatóra és az azt követő gyermekprogramra.

Helyszín: Bp. XX. Hársfa u. 13-15. előtti közterület

Szabados Ákos
Pesterzsébet polgármestere

Sajtóinformáció:

Budapest XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata mintegy 330 millió forintot nyert uniós támogatásból.


A Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) Integrált Szociális Város rehabilitáció pályázatnak, - amely a „Legyünk együtt tegyünk együtt” nevet viseli -, már látható eredményei is vannak.

A program öt fő elemből áll:

- négy-generációs Máltai játszótér építése,
- foglalkoztató épület építése,
- pihenőpark és parkolók építése,
- két tízemeletes,  ipari technológiával épült lakóépület felújítása, valamint
- rászoruló gyermekek és munkanélküliek helyzetét javító szociális programok.

A Máltai játszótér kivitelezési munkálatai 2010. augusztus 30-án indultak.


A befejezés tervezett dátuma 2010. november 11.

A kivitelezés során  a tervezett épület és játszóeszközök elhelyezése miatt 8 fát ki kellett vágni, de helyette 15 fát, 421 tő cserjét, 162 cserép évelőt telepítünk.

A négygenerációs Máltai játszótér a fővárosban egyedülálló, mind méretében, mind a játszószerek gazdag választéka tekintetében. Nem a hagyományos értelemben vett játszóhely. A „Máltai játszótér” biztonságos (EU szabvány), modern, esztétikus és környezetbarát.


A játszótéren kívül egy olyan komplex gyermekjóléti elsődleges prevenciót nyújtó foglalkoztató is épül, amely ma már nélkülözhetetlen egy nagyvárosi, lakótelepi környezetben.


A Máltai Szeretetszolgálat által indított program, amelyhez mi is csatlakoztunk, célja, hogy olyan játszóhelyeket hozzunk létre, ahol a szociálisan terhelt lakóterületeken élő gyermekek a lakáson kívül töltött szabadidejüket oly módon tudják eltölteni, amely egészséges testi és lelki fejlődésükhöz elengedhetetlenül szükséges.


A program alapvető feladata, hogy gyakorlatilag észrevétlenül - a játékon keresztül - szocializáljon, közvetítsen normákat, fejlesszen készségeket. Mindezek mellett szervesen illeszkedik a gyermekjóléti szolgálatok, családsegítők, nevelési tanácsadók jelzőrendszerébe, pótol hiányzó oktatási, kulturális és gyermekvédelmi infrastruktúrákat. Az esztétikusan kialakított játékszerek és játszóházak önmagukban is értékteremtők, de a „máltai típusú” játszóterek szellemiségét, norma és értékrendszerét alapvetően az ott dolgozó szakemberek (pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok) teremtik meg.

A játszótereket kerítés és éjszakai őrzés hivatott megvédeni a rongálóktól. Korosztályonként elkülönített játékszerekkel, közösségi együttlétre, személyes beszélgetésekre szolgáló játszóházzal, valamint higiénés helyiségekkel (mosdókkal, pelenkázóval, stb.) felszereltek.

A szabadidő hatékony eltöltésén, a norma- és értékteremtő programok kínálatán túl, lehetőség nyílik a lakótelepi családok megismerésére, a személyes, bizalommal teli kapcsolatokon keresztül pedig távlati célként egy lakóközösség kohéziójának fejlesztésére.


A játszótér-játszóház program ezért olyan alapkövetelményeket állít és valósít meg, melyek a szabadidő kultúra kialakítását és a prevenciós törekvések megvalósítását teszik lehetővé.


Forrás: http://onkormanyzat.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=6847 (Önkormányzati Sajtószolgálat)

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 7°C Ködös

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület