Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/6-kerulet/2011-04-29-a-tuzrakter-nem-mukudhet-tovabb-a-hegedu-utca-3-ban

A Tűzraktér nem műküdhet tovább a Hegedű utca 3-ban - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-04-29 10:46:25

A Tűzraktér nem műküdhet tovább a Hegedű utca 3-ban

A Tűzraktér nem műküdhet tovább a Hegedű utca 3-ban

A Facebookon olvasható a Tűzraktér közleménye, melyből az derül ki, hogy mégsem sikerült megegyeznie az Art Sector Alapítványnak a Terézvárosi Önkormányzattal a Hegedű utcai alkotóház további üzemeltetéséről. Az alapítványtól Balla Zoltánt értük el.

"Sajnos rossz hírekkel kell jelentkeznünk. Idáig a terézvárosi önkormányzat testületi ülésén vettünk részt. Napirendi pontként tárgyalták a Tűzraktér (azaz a Hegedű utca 3 szám alatti ingatlan) ügyét. A testület 12 igen, 3 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést: A Hegedű utca 3 szám alatti ingatlanban továbbra is alkotóház működjön, de nem az Art Sector Alapítvány (Tűzraktér), hanem a TERMA Zrt (Terézvárosi Kulturális  Közhasznú Zrt) műküdtetésében. Az önkormányzat ezzel a döntésével kimondta, hogy a Tűzraktér nem műküdhet tovább a Hegedű utca 3-ban. Részletes információkkal később jelentkezünk!" - áll a Tűzraktér Facebook oldalán.

Április 1-én még úgy tűnt, minden maradhat a helyén, miután egy hónapon át harcolt a Tűzraktér megmentéséért az alapítvány, és számos aktivista. Március 31-ig kellett volna kiköltözniük a Hegedű utca 3. alól az Önkormányzat rendelkezése szerint, ezt nem tették meg, bár nem is volt jelentkező a pályázatra, mely a belvárosi ingatlan hasznosítására írt ki Terézváros. A Tűzraktér abban reménykedett, hogy ezek után a saját elképzeléseik alapján működhet tovább az alkotóház, a fenti sorok tanúsága szerint azonban nem sikerült megegyezni a képviselőtestülettel. Helyette a TERMA Zrt., az ugyancsak 6. kerületi Eötvös10 kulturális központ üzemeltetője venné át a terepet.

Elértük Balla Zoltánt az Art Sector Alapítvány képviselőjét, aki arról számolt be, hogy az utóbbi egy hónap alatt részletes gazdasági tervet nyújtottak be az önkormányzatnak illetve a Vagyonkezelőnek, mely idő alatt nem kaptak semmiféle visszajelzést a hivataltól. A mai ülésen Balla elmondása szerint vitára sem bocsátották a tervet, csupán azt jelentették be, hogy az alkotóházat a TERMA veszi át, amit a testület a fentiek szerint meg is szavazott.

Balla szerint érdekes fordulat, hisz egész eddig az önkormányzat azt állította, hogy nincs pénze a Hegedű utcai ingatlant működtetni - ezért is írt ki pályázatot az üzemeltetésre - illetve, hogy az Eötvös10 sikertelensége is a Terézváros rossz anyagi helyzetének köszönhető. "Ehhez képest most mégis vállalják" - fejti ki Balla, és rámutat, hogy míg az Art Sector saját forrásból illetve szponzorok segítségével üzemeltetné az alkotóházat, a VI. kerületi önkormányzat az adófizetők pénzéből teszi majd ugyanezt.

A csütörtöki képviselőtestületi ülésen egy petíciót nyújtották át a polgármester-helyettesnek, melyben arról nyilatkozott minden Tűzrakteres művész, hogy csak akkor marad a Hegedű utcában, ha az Art Sector is zöld utat kap.

Az alapítvány mégsem adja fel, mondta el Balla: ezek után, mint az ingatlan jogszerű bérlői a Polgári Törvénykönyv adta lehetőségeket fogják kiaknázni a maradás érdekében.

 

Forrás: http://hvg.hu/panorama/20110428_tuzrakter_bezar

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 18°C napos

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Hirdetések Budapest

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület