Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/2-kerulet/2011-01-04-ii-kerulet-onkormanyzat-aprilisig-ervenyesek-a-tavalyi-parkolasi-engedelyek

II. kerület Önkormányzat - Áprilisig érvényesek a tavalyi parkolási engedélyek - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-04 16:08:00

II. kerület Önkormányzat - Áprilisig érvényesek a tavalyi parkolási engedélyek

II. kerület Önkormányzat - Áprilisig érvényesek a tavalyi parkolási engedélyek

Az önkormányzat áprilistól nem köt új szerződést a II. kerületi parkolási rendszert működtető céggel, mert saját szervezetet hoz létre. A tavalyi parkolási engedélyek áprilisig érvényesek.

Az új esztendő a főváros és a kerület életében is változásokat hoz. A II. kerületi fizető parkolási rendszer jelenlegi üzemeltetőjével fennálló szerződés 2011. március 30-án lejár, az Önkormányzatnak pedig nincs szándékában azt meghosszabbítani. Az új rendszert az önkormányzat kívánja kialakítani és áprilistól működtetni. A jelenleg kiadott várakozási engedélyek 2011. április 1-ig érvényesek maradnak, azok meghosszabbítását automatikusan elvégezi a Városrendészeti Csoport, hogy a kerület parkolási övezeten belül lakó polgárainak a váltás a legcsekélyebb kényelmetlenséget okozza.

A II. kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjét és a várakozás díját a Fővárosi Közgyűlés, valamint a Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének rendeletei szabályozzák. Ennek alapján az önkormányzat vezetése továbbra is mindent elkövet, hogy a lakosság terhei csökkenjenek, és az ügyintézés gördülékeny legyen.

A további tudnivalókról 2011. február 28-ig minden érintettet tájékoztatnak. Részletes felvilágosítás a 346-5678-as telefonszámon kérhető.

Változások Pesten is

A parkolási rendszer a fővárosi területeken is átalakul, ám ebből az autósok közvetlenül nem éreznek meg túl sokat. Január 3-tól a VI. a VII., a VIII., a IX., és a XIII. kerületek fővárosi útvonalainak várakozóhelyein a fővárosi tulajdonú Parking kft. vette át - a Budapesti Közlekedési Központ szakmai irányítása mellett – a parkolás üzemeltetését a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-től. Az eddig is használt parkolóórák ugyanabban a rendszerben működnek, mint korábban, nem változik a díjszabás, csupán a parkolójegyeken a cégnév. Az ügyintézés, így például a közvetlen pótdíjfizetés viszont már nem a BÖP Kft. irodáiban, hanem a Parking Kft. ügyfélszolgálatán, a III. kerületi Lajos utca 48-66. szám alatt lesz. Az igazi változást az jelenti majd, hogy a parkolási pénzek közvetlenül a főváros 100 százalékos tulajdonában álló céghez kerülnek majd

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület