Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/4-kerulet/2011-08-23-novekszik-az-internetbankolas-a-vallalkozasok-koreben-ujpesten

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Újpesten - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-08-23 17:16:50

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Újpesten

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Újpesten

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket is górcső alá vonják, amilyenek a számlavezetési szolgáltatások díjai.

Csökkenthető a vállalkozások banki számlaköltsége Újpesten is

A fentiekkel összefüggésben jól megfigyelhető egy másik tendencia is a bankolás terén: folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza. 2006 és 2010 között a felhasználók száma 555 ezerről 11 millióra nőtt. Az internetbankolás nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások körében is dinamikusan terjed, amelynek a szakértők szerint az egyik oka, hogy egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység.

Manapság több tucatnyi számlacsomag közül válogathatnak a kis- és középvállalkozások. Sokuk azonban ezt inkább a bőség zavaraként éli meg: „Én mindig azt javaslom, hogy először is gondolják végig, hogy mire akarják használni a számlacsomagot, utána vegyék számba, hogy egy-egy szolgáltatáselemet (pld. pénzfelvétel ATM-ből vagy elektronikus tranzakciók száma) havonta kb. hány alkalommal akarnak igénybe venni. Ezek alapján egy banki szakember segíteni tud abban, hogy melyik számlacsomag lenne a legkedvezőbb a vállalkozás számára.  Mi például egyértelmű iránymutatást adunk a kkv-knak a bankolási szokásaik alapján: így a Dinamika Szolgáltatáscsomagot az induló, viszonylag kevesebb banki műveletet végző vállalkozásoknak ajánljuk, az elektronikus számlaforgalmat előnyben részesítőknek az Elektronikus, míg a dinamikusan növekvő, jelentős devizaforgalmat bonyolítóknak a Flotta Szolgáltatáscsomagot javasoljuk.”– mondta Takács Gergely, az MKB Bank újpesti fiókvezetője. A fiókvezető elmondása szerint Újpesten a helyi vállalkozások körében is jól megfigyelhető az internetbankolás terjedése, amit jól mutat, hogy az Árpád úti fiókjukban vezetett vállalkozói számlák 45 %-a Elektronikus számlacsomag.

 



Persze a legtöbb kkv-t az érdekli, hogy számszerűen milyen megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. „Az interneten nagyon sok helyen található bankszámla kalkulátor, amivel pillanatok alatt össze lehet hasonlítani a különböző konstrukciókat. Mielőtt bevezettük a Dinamika, Elektronikus és Flotta számlacsomagokat, konkrét kalkulációkat végeztünk, hogy milyen nagyságrendű megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. A számításaink azt mutatták, hogy egyes szolgáltatáscsomagok választása esetén – az ügyfél bankolási szokásaitól függően – a megtakarítás éves szinten akár a 800 ezer forintot is meghaladhatja.” – mondta Takács Gergely.

 

2011.08.23. Kedd

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület