Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2011-01-05-telefonon-lehet-adakozni-a-bohocdoktoroknak

Telefonon lehet adakozni a bohócdoktoroknak - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-05 14:10:18

Telefonon lehet adakozni a bohócdoktoroknak

Telefonon lehet adakozni a bohócdoktoroknak

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2011. január és február hónapban.

A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, az összeg - a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével - áfamentes. A beérkező adományokat programja bővítésére, a kórházi vizitek számának növelésére fordítja az alapítvány - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

 



A bohócdoktorok jelenleg négy helyszínen - a Heim Pál kórházban, a II. számú SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, a székesfehérvári Szent György kórházban és a Reménysugár Habilitációs Intézetben - évente több mint tízezer gyermekkel foglalkoznak, hetente egy-egy alkalommal ágyról ágyra "vizitelnek", felderítik a gyerekeket, elterelik figyelmüket a betegségükről, a kórházi tartózkodásukról.


Az alapítvány tíz éve indította el programját, elsőként az országban. A bohócdoktorok az orvosok, nővérek munkáját kiegészítve nevetéssel, vidámsággal próbálják látogatásaikkal, "vizitjeikkel" a testileg vagy szellemileg visszamaradott, súlyos, krónikus betegségben szenvedő gyermekek gyógyulását elősegíteni, kórházi tartózkodásukat oldani, könnyíteni. Nevetésterápiával, a lelki gondozás módszerével különféle bohóc- és artistatechnikák alkalmazásával állítják a nevetést a gyógyítás szolgálatába. Saját módszereik fejlesztésére, képzéseikre, tréningjeikre pszichiátereket, pszichológusokat, mozgásterápiás szakembereket is meghívnak.

 



További információt az érdeklődők az alapítványról és tevékenységeikről a www.bohocdokik.hu weboldalon olvashatnak.

MTI 2011. január 5., szerda 12:13

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 3°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület