Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/politika/parlamenti-hirek/2011-01-11-kormanyablakok-negy-nap-alatt-csaknem-negyezer-ugyfel

Kormányablakok - Négy nap alatt csaknem négyezer ügyfél - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-11 11:18:44

Kormányablakok - Négy nap alatt csaknem négyezer ügyfél

Kormányablakok - Négy nap alatt csaknem négyezer ügyfél

Nyitásuk első hetében, négy nap alatt több mint 3.700 ügyfelet fogadtak a kormányablakok, a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálatai. A legtöbb ügyintézés, több mint 400, ügyfélkapu nyitásával volt kapcsolatos - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárság kedden az MTI érdeklődésére.

Január 3. és 6. között összesen 3.722 ügyfél fordult meg a kormányablakokban, legtöbben, 349-en egy budapesti kormányablakot, a Teve utcai ügyfélszolgálatot keresték fel, amely a Közép-Magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár épületében működik.


Az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokon, azaz a kormányablakokban ez idő alatt az ügyfelek többsége - 2.377 ember - általános kérdésekben kért tájékoztatást. A megkeresések másik része konkrét hatósági ügyekhez kapcsolódott. Ezekben az ügyfelek tájékoztatást kaptak az illetékes hatóság elérhetőségeiről, illetőleg, ha kérték, kitöltött nyomtatványaikat továbbították az ügyintéző szervhez - közölte az államtitkárság.


A legtöbb ügyintézés, szám szerint 429, ügyfélkapu létesítésével kapcsolatban történt. Az induló ügykörök adataiból megállapítható az is, hogy legnagyobb érdeklődésre a pénzügyi támogatások igénylését lehetővé tevő ügykörök - gyes, gyed, anyasági támogatás - tartottak számot. Ezen felül fokozott volt az érdeklődés aktuális kormányzati intézkedésekkel, így például a nők 40 évnyi szolgálati idő utáni nyugdíjba vonulásával, a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos ügyekkel, valamint az adórendszerbeli változásokkal összefüggésben - tájékoztatott az államtitkárság.


Január 3-án, hétfőn 29 helyszínen nyílt meg az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni. A kormányablakok 12 órás nyitva tartással működnek: hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8 óráig tartanak nyitva.

MTI 2011. január 11., kedd 10:57

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 10°C napos
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület