Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2011-01-12-a-the-new-york-times-hetvegi-mellekleteben-budapestet-is-ajanlja-olvasoinak

A The New York Times hétvégi mellékletében Budapestet is ajánlja olvasóinak - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-12 12:48:14

A The New York Times hétvégi mellékletében Budapestet is ajánlja olvasóinak

A The New York Times hétvégi mellékletében Budapestet is ajánlja olvasóinak

A patinás The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyet feltétlenül föl kell keresni 2011-ben.

Az összeállításban a Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége nyomán Budapestet kétszer is szerepel: a dunai hajózás kapcsán, majd a romkocsmák révén.

A nagynevű The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyt feltétlenül föl kell keresni 2011-ben – számol be a Világ Gazdaság.

A „The 41 places to go in 2011” – címmel megjelent összeállításban Budapestet kétszer szerepel.

 

 

A magyar fővárost először a 11. helyen említik a dunai hajózás kapcsán, majd a szerzők a hangulatos budapesti romkocsmákat emelik ki: ezek a 40. helyen szerepelnek, külön budapesti kedvcsinálóba ágyazva.

 

 

A listában a hagyományosnak számító célpontok mellett – ilyen London és Milánó – olyan rendhagyó célpontokat is az amerikai utazók figyelmébe ajánl a The New York Times mint például Chile, amely az első helyen szerepel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lap szerint az amerikaiaknak Koszovót is érdemes idén felvenniük a kötelező úti célpontok közé.

A lap Budapestről kiemeli, hogy a szegénységben és az elhagyatott épületekben egyedi látványosságok épültek ki, ezek pedig a romkocsmák, amelyek megismételhetetlen hangulatot adnak az odalátogatóknak.

Az egykori zsidónegyed elhagyott épületei cseh söröket kortyolgató hippiket látnak vendégül – írja a The New York Times.

 

 

A lap már nem először ajánlotta Magyarország turisztikai kínálatát olvasói figyelmébe a Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége nyomán.

A The New York Times korábban írt már a „budapesti dizájnról” mint új turisztikai vonzerőről, az érdeklődők elé tárták a magyar borok világát, de az utazók hasznos információkra lelhettek a lap „Budapest 250 dollárból naponta” című cikkéből is.

Forrás: http://kulturport.hu/tart/cikk/f/0/86370/1/kultura/Budapest_a_The_New_York_Times_toplistajan

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 10°C napos
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület