Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/meg-tobb-kultura/2011-01-09-marciusra-varhato-a-volt-mikroszkop-szinpad-hasznositasi-palyazata

Márciusra várható a volt Mikroszkóp Színpad hasznosítási pályázata - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-09 20:46:36

Márciusra várható a volt Mikroszkóp Színpad hasznosítási pályázata

Márciusra várható a volt Mikroszkóp Színpad hasznosítási pályázata

Várhatóan márciusban ír ki pályázatot a Kabaré 24 színház (volt Mikroszkóp Színpad) hasznosítására a fővárosi közgyűlés - közölte Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy Verebes István a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva lemondott a teátrum igazgatói tisztéről.

"Sajnálom, hogy Verebes István lemondott, várakozással tekintettünk a munkássága elé. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megvalósítania azt, amit eltervezett. Hozzá kell tennem, hogy ez végül is nem tőle függött, nagyon nehéz örökséget vett át. A múlt, ami terheli ezt az intézményt, úgy látszik, erősebb volt" - fogalmazott az MTI-nek Csomós Miklós.


Mint mondta, fájlalja, hogy Verebes István így döntött. Hangsúlyozta azt is, hogy a főváros nem képes pluszforrásokat előteremteni a volt Mikroszkóp céljára. A főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés valószínűleg hasznosítási pályázatot ír ki a színpadra, ennek Csomós Miklós szerint márciusban meg kell történnie. Egyelőre nincs elképzelésük arról, hogy ki(k) és hogyan működjenek a falak között, lehet a Mikroszkóp befogadó hely is.


"A lehetőségeket nem akarjuk megkötni, tágabb kereteket szeretnének nyújtani a pályázóknak" - jelezte Csomós Miklós.


Pénteken már próbált a következő bemutatóra Verebes István, aki ezen kívül még egy premiert tervez. Mint az MTI-nek elmondta, ezekre a források megvannak és befejezi a Kabaré 24 társulat élén az évadot. Arra a kérdésre, hogy miben és kitől várt volna több támogatást, úgy fogalmazott, tökéletesen érti, hogy "ebben a gazdagsági helyzetben nem lehet kiváltságot igényelni az önkormányzattól".


"Az én felelősségem, hogy a fordulat, többek között a marketing, a reklám, a honlap és számos más dolog megújítása, ami ebben a színházban elhanyagolt volt, túl sokba kerül. Az pedig, hogy az elöregedett társulatot diffúz módon fel lehessen tölteni új erőkkel, még több pénzt igényelne" - fejtette ki Verebes István.

MTI 2011. január 7., péntek 16:22

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 3°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület