Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-12-02-a-kitart-ajtok-unnepere-varak-az-erdeklodoket-a-fogyatekos-emberek-vilagnapja-alkalmabol-december-2-an-es-3-an

A Kitárt ajtók ünnepére várák az érdeklődőket a fogyatékos emberek világnapja alkalmából december 2-án és 3-án - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-02 10:36:46

A Kitárt ajtók ünnepére várák az érdeklődőket a fogyatékos emberek világnapja alkalmából december 2-án és 3-án

A Kitárt ajtók ünnepére várák az érdeklődőket a fogyatékos emberek világnapja alkalmából december 2-án és 3-án

A Kitárt ajtók ünnepére várja az érdeklődőket a fogyatékos emberek világnapja alkalmából az ELTE Bárczi Gusztáv gyógypedagógia kara.

A december 2-3-án zajló kulturális programsorozat célja a figyelemfelkeltés, hiszen a fogyatékos emberek integrációjának, életminőségük javításának elengedhetetlen feltétele a befogadó társadalom. Ehhez viszont szükség van a kölcsönös "ajtónyitásra" - olvasható a szervezők által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

 



A kétnapos rendezvényen számos érdekes program várja az ELTE intézményébe látogatókat. A média köztudatformáló szerepe a fogyatékos személyek megítélésében címmel újságírók, médiaszakemberek beszélgetnek a fogyatékosügy és a média kapcsolatáról.


Bemutatják a Baltazár Színház előadásár, lesz festménykiállítás, civilbörze, beszélgetés Müller Péter Sziámival valamint Kerülj közelebb címmel fórum az esélyegyenlőségi kampány műhelytitkairól. A programsorozat keretében átadják az Akadály? mentes! című fotópályázat díjait is.

 



A rendezvény látogatása mindenki számára ingyenes, a programokról részletes információkat kínál a http://kitartajtok.barczi.hu honlap.


December 3-át az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek világnapjává. Világszerte rendezvények és megmozdulások zajlanak ilyenkor, hogy felhívják a figyelmet a sérült, fogyatékos, akadályozott emberek helyzetére, valamint a társadalmi összefogás fontosságára.

MTI 2010. december 1., szerda 17:03

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 2°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület