Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kek-hirek/birosagi-hirek/2010-11-26-schmitt-pal-megbeszelest-folytatott-a-legfobb-ugyesszel-es-annak-ket-elodjevel

Schmitt Pál megbeszélést folytatott a legfőbb ügyésszel és annak két elődjével - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-26 11:15:32

Schmitt Pál megbeszélést folytatott a legfőbb ügyésszel és annak két elődjével

Schmitt Pál megbeszélést folytatott a legfőbb ügyésszel és annak két elődjével

Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön megbeszélést folytatott Kovács Tamás legfőbb ügyésszel, valamint a posztot korábban betöltő Polt Péterrel és Györgyi Kálmánnal. A találkozók utáni nyilatkozatok szerint a Sándor-palotában főként az ügyészség helyzetéről, jövőjéről esett szó.

Polt Péter a megbeszélés után újságíróknak azt mondta: személyi kérdésekről, a lehetséges legfőbb ügyész személyéről nem volt szó a találkozón. Hozzátette, az államfő azt mondta neki, még tájékozódik a jelölés kérdésében.


Arra a kérdésre, vállalná-e a legfőbb ügyészi posztot, Polt Péter közölte: nemcsak udvariatlanság lenne, hanem értelmetlen is, ha erre bármit mondana. Hozzátette: az államfő joga jelölni a tisztségre.


Mint elmondta, az államfő arról kérdezte őt, véleménye szerint milyen állapotban van az ügyészség, hogyan látja az ügyészség jövőjét és melyek a lehetséges fejlődési irányok. Kiemelte: a találkozón szóba került még az, hogy jelentős mértékben megváltozott az alkotmány, valamint az ügyészségi szolgálati törvény.


Polt Péter kitért arra: a legfőbb ügyészt és az ügyészséget érintő változások erősítik az ügyészség függetlenségét, és ez megfelel az európai trendnek.


Kovács Tamás a találkozó után újságíróknak annyit mondott: az államfő tájékoztatást kért tőle az ügyészség állapotáról, és arról, hogy milyen módon képzeli el a hivatal átadását. Hozzátette: ő maga úgy készül, hogy december 13-án zökkenőmentesen át tudja adni utódjának a hivatalt.


Az MTI kérdésére közölte: a megbeszélésen nevek is elhangzottak mint lehetséges legfőbbügyész-jelöltek, de erről nem kíván beszélni.


Györgyi Kálmán távozóban nem nyilatkozott az újságíróknak.


Szerdán minden parlamenti párt képviselője az államfőnél járt, hogy a legfőbb ügyész személyéről egyeztessen. A találkozó után elhangzott: Schmitt Pál várhatóan pénteken tájékoztatja Kövér László házelnököt arról, hogy kit javasol legfőbb ügyésszé megválasztani. Arról, hogy kit látnának szívesen a decemberben távozó Kovács Tamás helyén, a parlamenti pártok képviselői nem nyilatkoztak.


Kovács Tamás legfőbb ügyész mandátuma 70. életévének betöltésével, 2010. december 13-án jár le.


Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte: azt javasolja Schmitt Pál köztársasági elnöknek, hogy minél hamarabb, a legkésőbb november végén nevezze meg jelöltjét a legfőbb ügyész személyére. A frakcióvezető hozzátette, reméli, hogy december 6-án dönthet az Országgyűlés a legfőbb ügyészről.

MTI 2010. november 25., csütörtök 18:41

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -1°C Tiszta
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület