Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/fopolgarmesteri-hivatal/2010-11-26-zold-taxitarsasag-indul-2011-januarjatol-a-fovarosban

Zöld taxitársaság indul 2011 januárjától a fővárosban - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
The Wayback Machine - http://web.archive.org/http://bpstart.hu:80/keruleti-hirek/fopolgarmesteri-hivatal/2010-11-26-zold-taxitarsasag-indul-2011-januarjatol-a-fovarosban
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-26 14:50:08

Zöld taxitársaság indul 2011 januárjától a fővárosban

Zöld taxitársaság indul 2011 januárjától a fővárosban

Zöld taxitársaság indul 2011 januárjától a fővárosban. A Green Taxi flottája kizárólag EURO V. környezetvédelmi besorolású kocsikból áll majd; a társaság 120 saját autóval, saját sofőrökkel és önálló diszpécserszolgálattal vág neki a jövő évnek - hangzott el az új szolgáltatást beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Simon Géza, a Green City Future Zrt elnöke a tarifákról egyelőre nem árult el konkrétumot, mindössze annyit mondott, hogy "megfizethető áron" nyújtanak majd minőségi, környezetbarát szolgáltatást. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem kívánnak árversenybe belemenni a többi taxis céggel.

Mint Simon Géza, a Green City Future Zrt. elnöke elmondta, jelenleg olyan cégekkel tárgyalnak, amelyek üzleti filozófiájának fontos eleme a környezettudatosság, így a zöld taxiszolgáltatás potenciális vevői lehetnek, de számítanak lakossági ügyfelekre is.

 

A cégvezető közlése szerint később 500 körülire tervezik bővíteni a flottát többek között más taxitársaságokkal való együttműködés révén. Hangsúlyozta azonban, hogy csak olyan autót vesznek fel a Green Taxi állományába, amely kielégíti a szigorú környezetvédelmi kritériumokat.

 

Simon Géza beszélt arról is, hogy középtávon tervezik tisztán elektromos taxik üzembe állítását is, ennek azonban előfeltétele a töltőhálózat kiépülése, jelenleg ugyanis Budapesten csak egy ilyen állomás áll rendelkezésre. Mint mondta, a hálózat kiépítéséről már tárgyalásokat folytatnak a technológiában élenjáró cégekkel.

A Levegő Munkacsoport és más környezetvédelmi szervezetek szakmai partnerként segítik majd a Green Taxi tevékenységét.

 

Horváth Zsolt, a Levegő Munkacsoport igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: szervezete egy olyan rendeletért lobbizik, amely kimondaná, hogy 2012-től csak olyan taxik működhetnek Budapesten, amelyek kielégítik az aktuálisan legmodernebb, jelenleg az EURO V-ös szabvány kritériumait. "Már az is nagy előrelépés lenne, ha kijelölnének egy zöld zónát, mondjuk a Nagykörúton belül, ahová csak ilyen taxik hajthatnának be" - jegyezte meg.

Forrás: http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=news&artname=20101126-cikk-zold_taxi

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 3°C Esős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület