Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/programok/2010-11-29-kezdodik-a-ix-kortars-dramafesztival

Kezdődik a IX. Kortárs Drámafesztivál - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-29 09:37:26

Kezdődik a IX. Kortárs Drámafesztivál

Kezdődik a IX. Kortárs Drámafesztivál

A magyar színház legérdekesebb produkcióinak bemutatása mellett innovatív külföldi előadásokkal várja a közönséget szombattól egy héten át a IX. Kortárs Drámafesztivál Budapest (KDF), melynek díszvendége az Amerikai Egyesült Államok.

Az idei válogatásba négy kőszínházi és három független előadás került be: a Hát akkor itt fogunk élni (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza), a Szutyok (Pintér Béla és Társulata), a Kasimir és Karoline (Örkény Színház), az Oidipusz király (Csiky Gergely Színház, Kaposvár), a Mein Kampf (Nemzeti Színház), a Völgyhíd (Kolibri Színház), valamint a Kupidó (ALKA.T, Nézőművészeti Kft., Orlai Produkciós Iroda, Örkény Színház).


A
szervezők korábbi sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy elsősorban "jó előadásokat" akartak meghívni, függetlenül attól, hogy azok kortárs vagy klasszikus, magyar vagy külföldi szerzők műveit dolgozták-e fel. Tekintettel voltak arra is, hogy a szemleprogram a meghívott külföldi színházi szakemberek számára is befogadható legyen. A KDF Visitor's Programja 2005 óta hív meg nemzetközi fesztiváligazgatókat, szervezőket és kritikusokat, elsősorban a fesztivál magyar előadásaira.


Az amerikai díszvendégség keretében New York egyik legprogresszívebb produkciós műhelye, a PS122 segítségével négy kísérletező, a műfaji határokat feszegető produkció érkezik a Trafó Kortárs Művészetek háza és a MU Színház színpadára.

A Temporary Distortion Isten hozott a semmiben! című, "Lynch-i világot megidéző" előadása a road movie zsánerét gondolja újra, míg Reggie Watts, a tíz oktávnyi hangterjedelmű beat-boxer személyében igazi világsztár látogat Budapestre. Az utolsó nagy némafilmként számon tartott, 1928-ban készült Szent Johannát dolgozza fel Reid Farrington Passió-projektje, a Young Jean Lee's Theatre Company Szállítmány című előadása pedig a rasszizmus témájához nyúl társadalomkritikus szatírájában.


Emellett lesz a lengyel és magyar dráma kapcsolatát vizsgáló programsorozat, s a lengyel és amerikai dráma jegyében zajlik idén a KDF felolvasószínházi sorozata is.


A KDF programjairól az érdeklődők a http://dramafestival.hu weboldalon tájékozódhatnak részletesen.

MTI 2010. november 26., péntek 16:33

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Ködös

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület