Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/programok/2010-11-29-bors-neni-300-alkalommal-hetfon-a-kolibri-szinpadan

Bors néni 300. alkalommal hétfőn a Kolibri színpadán - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-29 10:34:27

Bors néni 300. alkalommal hétfőn a Kolibri színpadán

Bors néni 300. alkalommal hétfőn a Kolibri színpadán

Háromszázadik alkalommal elevenedik meg hétfőn a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban Nemes Nagy Ágnes és Novák János Bors néni című darabja; a verses-dalos előadást Molnár Piroska főszereplésével 1994 óta tartja műsorán a budapesti teátrum.

A Kolibri Színház MTI-hez eljuttatott közleménye felidézi: a "kultikussá vált" gyermekdarab még Dajka Margittal a főszerepben az Egyetemi Színpadról indult hódító útjára; ekkor (a teátrumot ma vezető) Novák János készített színpadi adaptációt Nemes Nagy Ágnes művéből.


Az 1980-as ősbemutató - többek között Kútvölgyi Erzsébettel és Verebes Istvánnal - olyan sikert aratott, hogy rövidesen televíziós, majd rádiós felvétel készült belőle, amely hanglemezen, később DVD-n is megjelent.


Új bemutató először 1994-ben Nyíregyházán készült a Bors néniből, majd még abban az évben a Kolibri Színház is műsorra vette Novák János rendezésében az előadást.


A Jókai téri teátrumban hétfőn már háromszázadik alkalommal alakítja Bors nénit Molnár Piroska, társa Megyes Melinda mint Lackó, Gazdag László mint Titilla, Mult István mint Vízimolnár és Novák János mint Játékmester. Az egyetemi színpadi előadásból Friedrich Károly harsonaművész, a televíziós felvételből Tóth Tamás basszusgitáros máig közreműködik a zenekarban, amelyben jelenleg Bágyi Balázs dobos, Bornai Szilveszter zenei vezető és a színház stúdiós hallgatói vesznek részt.


"Jövőre húszesztendős lesz a Kolibri. Számos tervvel, ötlettel készülünk a jubileumi évad megrendezésére, a közönséggel egész szezonra szóló közös ünneplésre. Igazán szép ajándék lenne, ha jövőre végre elkészülhetne és megjelenhetne a produkció videofelvétele. Hiszen a Bors néni végigkísérte a színház növekedésének történetét, és mára szinte összeforrt a Kolibri nevével" - fogalmazott a közleményben Novák János rendező-igazgató.

MTI 2010. november 27., szombat 8:00

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Ködös

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület