Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/fopolgarmesteri-hivatal/2010-11-25-fovarosi-kozgyules-mszp-tudomasul-vesszuk-az-interpellacio-intezmenyenek-megszunteteset

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: tudomásul vesszük az interpelláció intézményének megszüntetését - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-25 09:33:19

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: tudomásul vesszük az interpelláció intézményének megszüntetését

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: tudomásul vesszük az interpelláció intézményének megszüntetését

Az MSZP kifogásolja, hogy Budapest új vezetése megszünteti a szerdán elfogadott szervezeti és működési szabályzatban az interpellációt, de tudomásul veszik, hogy a városvezetés olyan jogintézményt szüntet meg, amelyet törvény nem ír elő - mondta Horváth Csaba (MSZP) frakcióvezető az MTI érdeklődésére a Fővárosi Közgyűlés ülésének szünetében.

Az új szmsz-ről szóló rendelet vitájában Horváth Csaba kifogásolta, hogy az megszünteti ezt a lehetőséget. Mint mondta, véleménye szerint az interpelláció egyike azoknak a szerzett jogoknak, demokratikus vívmányoknak, amelyek többletjogosítványokat biztosítanak az ellenzéknek. Ezzel a joggal - hívta fel a figyelmet - a korábbi ciklusban a Fidesz és a KDNP frakciója is gyakran élt, ezért azt kérte, a közgyűlés tartsa meg az interpelláció intézményét. A közgyűlés Fidesz-KDNP többsége azonban nem fogadta el a szocialista javaslatot.


Az MSZP-frakció ennek ellenére megszavazta az szmsz-ről szóló rendeletet.


A politikus ennek indoklásaként az MTI kérdésére azt mondta: az interpelláció jogának biztosítása az önkormányzati törvény alapján nem kötelező.


"Az MSZP felhívta a figyelmet arra, hogy a megszerzett demokratikus vívmányokat érdemes megtartani, és jeleztük, tudomásul vesszük, hogy az önkormányzati törvény taxatíve nem tartalmazza az interpelláció jogintézményét" - mondta.


Bejelentette azt is, hogy az MSZP kezdeményezni fogja az Országgyűlésben az önkormányzati törvény megváltoztatását ebben az ügyben.

MTI 2010. november 24., szerda 14:25

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Hóesés

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület