Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-12-31-eu-elnokseg-szilveszteri-bulival-indul-a-magyar-felev

EU-elnökség - Szilveszteri bulival indul a magyar félév - BpStart.hu

Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi félév; a 2011 első felében esedékes elnökség " felvezetőjét

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-31 13:26:16

EU-elnökség - Szilveszteri bulival indul a magyar félév

EU-elnökség - Szilveszteri bulival indul a magyar félév

Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi félév; a 2011 első felében esedékes elnökség "felvezetőjét" Európa mi vagyunk címmel rendezik meg a budapesti Millenáris Parkban.

Az EU-elnökséget megnyitó - szombat hajnalig tartó - ingyenes kulturális eseményre a rendezők több ezer érdeklődőt várnak; a bulizók könnyű- és népzenei koncerteken vehetnek részt, szórakoztató filmeket láthatnak az EU-elnökség vidéki helyszíneiről.


Az előadók között van Dresch Mihály, a Buda Folk Band, a Kishúg (Szalóki Ági és Borlai Gergő), továbbá Szirtes Edina-Mókus és a Sárik Péter trió, a Balkan Fanatik és a Presidance Company. A Cassiopeia buzogánycsoport szabadtéri fényjátékot mutat be, és tűzijáték is lesz. Az újévet köszöntők éjfél után kivetítőn láthatják és hallhatják Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszédét.


A magyar EU-elnökség fő céljai közé tartozik javítani Magyarország nemzetközi tekintélyén és közelebb hozni az uniót a közvéleményhez. Ódor Bálint, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára a magyar EU-elnökség hivatalos honlapján közölt blogjában rámutatott: a magyar elnökség elsődleges feladata az összeurópai érdekek előmozdítása; az "Erős Európa" elnökségi mottó is jelzi, hogy az EU-elnökség hozzá akar járulni egy gazdasági, szociális, politikai és intézményi szempontból egyaránt erős Európa építéséhez.


A soros EU-elnökséget Magyarország hivatalosan január 6-án veszi át, az Európai Bizottság és a magyar kormány már másnap együtt ülésezik.

MTI 2010. december 31., péntek 4:44

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -5°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület