Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/meg-tobb-sport/2011-01-17-elindult-a-budapest-bamako-futam

Elindult a Budapest-Bamako-futam - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-17 10:35:21

Elindult a Budapest-Bamako-futam

Elindult a Budapest-Bamako-futam

Elindult a Budapest-Bamako-futam szombat reggel a budapesti Hősök teréről.

Sokkal biztonságosabb, ha nem fújják le a futamot, és nem változtatják meg az útvonalat sem, mert a startnál álló résztvevők hetven-nyolcvan százaléka mindenképpen elindulna Afrika felé - mondta a futam főszervezője, Villám Géza (Szabó Gál András) az indulási ceremónia előtt szombaton Budapesten. (Pénteken a Budapest-Bamako szervezői azt közölték, hogy a Külügyminisztérium kérésére megfontolják az afrikai futam esetleges elhalasztását vagy az útvonal módosítását.)


"Kezdődjék a buli, és irány Afrika!" szavakkal nyitotta meg a főszervező a versenyt, a közönség pedig már láthatta is az induló autókat, a többi között a fűvel bevetett Trabantot, a mentőautót és a légpárnás kétéltűt.
A Budapest-Bamako négyszáz résztvevője kilencezer kilométer megtétele után érkezik Mali fővárosába, Bamakóba január végén. A mezőny idén Szenegálba is ellátogat, Mauritániában pedig - a tervek szerint - kevesebb időt, csak két és fél napot tölt.


Útjára indult az a kamion is, amely 18 tonna segélyt szállít Nyugat-Afrikába, egyebek mellett ruhákat, gyógyszereket, játékokat. A bamakósok két új tanteremmel bővítik a tavaly épített és átadott iskolát Dountza és Timbuktu között, Diemában pedig felavatják azt a kutat, amelyet a futam szervezői ásattak ki. A résztvevők hétszáz használt kerékpárt és 25 ezer moszkitóhálót is visznek magukkal az afrikaiaknak.

MTI 2011. január 15., szombat 8:58

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Tiszta
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület