Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/gazdasag/cegek-vallalkozasok/2011-01-21-a-legnagyobb-skandinav-energetikai-ceg-a-vattenfall-a-valsagado-miatt-halasztja-kesobbre-magyarorszagi-uzletet

A legnagyobb skandináv energetikai cég, a Vattenfall a válságadó miatt halasztja későbbre magyarországi üzletét - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-21 11:25:18

A legnagyobb skandináv energetikai cég, a Vattenfall a válságadó miatt halasztja későbbre magyarországi üzletét

A legnagyobb skandináv energetikai cég, a Vattenfall a válságadó miatt halasztja későbbre magyarországi üzletét

A külföldi energetikai vállalatokat sújtó különadó miatt halasztotta későbbre Magyarországra tervezett villamosenergia-exportját a legnagyobb skandináv energetikai cég, a Vattenfall. A cég egyik vezetője szerint nem Magyarországon jegyzik be leánycégüket, így még 2011 első félévében elindulhat az export.

Későbbre halasztja magyarországi kereskedelmi terveit Skandinávia legnagyobb energetikai vállalata, a svéd Vattenfall AB - olvasható a Bloomberg honlapján. A Bloomberg azt írja, az állami cég az energetikai vállalatokra kivetett különadó miatt döntött így.

A vállalat egyik vezetője, Piotr Wasik csütörtökön azt mondta a Bloomberg szerint, hogy a Vattenfall a tervek szerint 2011 elején kezdett volna el villamosenergiát exportálni Magyarországra, de a különadó miatt át kellett gondolniuk a stratégiájukat.

"Elemeztük a helyzetet, és kiderült, hogy ha Magyarországon kívül jegyezzük be a leányvállalatunkat, akkor nem kell fizetnünk a különadót" - mondta Wasik, aki szerint még így is 2011 első félévében kezdhetik meg magyarországi exportjukat.

A Bloomberg cikkében írja, hogy több mint egy tucat külföldi vállalat írt panaszlevelet az Európai Bizottságnak a kormány által bevezetett válságadók miatt.

Forrás: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110121-a-valsagadok-miatt-halasztja-magyarorszagi-exportjat-a-vattenfall.html

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -3°C Hóesés
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület