Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kozlekedes/legi-kozlekedes/2011-01-21-dragulni-fognak-a-repulojegyek-a-nyersolaj-aranak-emlekedese-miatt

Drágulni fognak a repülőjegyek a nyersolaj árának emelkedése miatt - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-21 09:17:01

Drágulni fognak a repülőjegyek a nyersolaj árának emlekedése miatt

Drágulni fognak a repülőjegyek a nyersolaj árának emlekedése miatt

Elkerülhetetlenül emelkedni fog a repülőjegyek ára, illetve ismét megjelenhetnek vagy nőhetnek az üzemanyagpótdíjak, miután a nyersolaj drágulásával párhuzamosan megy fel a repülőgépek üzemanyagának ára - írta a Napi Gazdaság pénteken.

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) adatai szerint a múlt hét végén hordónként 111,70 dollárt kellett fizetni a kerozinért, ami 4,5 százalékkal több a január elejinél, 7,1 százalékkal magasabb a december közepi árnál, és 27,2 százalékkal az egy évvel korábbinál. A repülőgépek üzemanyaga 2008 szeptember vége óta nem volt olyan drága, mint most - írta a lap.


Ágazati elemzők szerint a vállalatok csak arra várnak, hogy valamelyik konkurensük elkezdje az áremelést, mert a legnagyobb cégek egyike sem akarja megtenni az első lépést. A Napi megjegyzi, hogy a kisebbek közül a Singapore Airlines nem bírta a nyomást, és december 2-án - 2008 júniusa óta először - emelte üzemanyagpótdíjait. Az American Airlines tulajdonosa, az AMR Corp. vezérigazgatója, Gerard Arpey az alkalmazottaknak írt levélben jelezte: idén egymilliárd dollárral többe kerülhet a cégnek a kerozin, mint 2010-ben.


A Malév már közel egy éve ugyanolyan árképzési stratégia mentén állapítja meg jegyárait, melyet elsősorban a piaci versenyhelyzet határoz meg - mondta a Napi Gazdaságnak Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy a légitársaság folyamatosan figyelemmel kíséri az olajár alakulását, és amennyiben a kerozinpótdíjban változás történne az európai piacon, akkor azt is figyelembe veszi az árak kialakításánál, úgy, hogy versenyképességét megőrizze. A kerozin árának emelkedése azonnali hatásként inkább a hosszú távú járatokat érintheti, ilyeneket azonban a Malév jelenleg nem közlekedtet.

MTI 2011. január 21., péntek 2:00

nyersolaj drágulás

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -3°C Hóesés
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület