Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kozlekedes/tomegkozlekedes/2011-01-20-a-fopolgarmester-helyettes-cafolja-a-bkv-utazasi-kedvezmenyeinek-megszuntetesevel-kapcsolatos-allitasokat

A főpolgármester-helyettes cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetésével kapcsolatos állításokat - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-20 09:44:41

A főpolgármester-helyettes cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetésével kapcsolatos állításokat

A főpolgármester-helyettes cáfolja a BKV utazási kedvezményeinek megszüntetésével kapcsolatos állításokat

A főváros vezetése cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a nyugdíjasok és a gyermekek utazási kedvezményeinek megszüntetését javasolták volna.

György István főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) azért adott ki szerdán nyilatkozatot, mert a szocialista Horváth Csaba egy internetes oldalra hivatkozva elfogadhatatlannak mondta, hogy a BKV-tól elvont forrásokat részben a 6 év alattiak és az idősek utazási kedvezményének eltörlésével kívánják megoldani.


Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a fideszes városvezetés tervei szerint a közösségi közlekedésben a következő években a BKV leépítése, privatizáció, megszorítások, kevesebb és ritkábban járó buszok és villamosok, valamint a kedvezményes díjak megszüntetése következik.


Mint fogalmazott, olyan megoldást nem tudnak támogatni, amely a közösségi közlekedés leépítésére, a kispénzűek "megsarcolására", a BKV ellehetetlenítésére, egyes elemek államosítására, más elemek privatizációjára épülve, átfogó koncepció nélkül, tüneti kezelést nyújtva alakítaná át a főváros közösségi közlekedését.


György István városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes válaszközleményében azonban cáfolta, hogy a gyerekek és nyugdíjasok utazási kedvezményeinek megszüntetésére tettek volna javaslatot.


A városvezető a témában írt döntés-előkészítő tanulmányból idézett; ebben egyebek mellett az áll, hogy "szükséges lehet az ingyenesen utazók (6 év alatti, 65 év feletti utasok) fix összegű árkiegészítésének hozzáigazítása a valós utazási arányokhoz".


A György István által idézett dokumentumban az is olvasható: "alternatívaként felmerülhet a kedvezményrendszer gyökeres átalakítása is, mely többelemű csomagként a 100 százalékos kedvezmény megszüntetését, minden kedvezményezettre jogosult utas esetében az 50 százalékos kedvezménymérték bevezetését és ezzel egyidejűleg a teljes árú bérlet árának csökkentését tartalmazza, ilyen javaslat kidolgozása azonban csak a szakminisztérium által történhet".

MTI 2011. január 19., szerda 16:29

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -2°C Esős széllökések
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület