Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/gazdasag/ingatlan-hirek/2011-01-18-a-kormany-visszavonta-az-uj-erkel-szinhaz-megepiteserol-szolo-hatarozatot

A kormány visszavonta az új Erkel Színház megépítéséről szóló határozatot - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-18 09:47:01

A kormány visszavonta az új Erkel Színház megépítéséről szóló határozatot

A kormány visszavonta az új Erkel Színház megépítéséről szóló határozatot

A kormány visszavonta azt a korábbi határozatot, amely az új Erkel Színház építését írta elő - a kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az akkori kormány 2009 október közepén határozott az új Erkel Színház felépítését célzó pályázat előkészítéséről és lebonyolításáról, továbbá az Operaház rekonstrukciójának előkészítéséről. Ezt a határozatot helyezi hatályon kívül a mostani.


A korábbi határozat az építés első lépéseként a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak előírta, hogy a fővárosi önkormányzattól vásárolja meg az építési telek egy részét, és azt adja a Magyar Állami Operaház tulajdonába. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pedig a MÁV tulajdonában lévő telekkel volt köteles megtenni ugyanezt. Miután a teljes telek az Operaház tulajdonába került, az Operaház és az MNV pályázatot ír ki az ingatlan hasznosítására - szólt a határozat.


Ezt követően az Operaház közbeszerzést volt köteles kiírni egy olyan épület bérlésére, amely alkalmas opera előadások megrendezésére, valamint gyártó- és raktárbázisnak. A bérleti idő 25 év volt, de az építés idejével együtt sem lehetett több 28 évnél. Az éves bérleti díj legfeljebb 3 milliárd 113 millió forint lehetett volna.


Az akkori határozat megjelenése után a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította az új Erkel Színházat.


Korábbi sajtóhírek szerint az Erkel Színház felújítása is része azoknak a PPP-beruházásoknak, melyeket a kormány visszavon és felülvizsgál.


A PPP-projekt lényege: az állam megbízásából az adott beruházást a magánbefektető építi és üzemelteti, de a szerződésben vállalt futamidő, rendszerint 20-30 év végén a létesítmény állami tulajdonba kerül.


Az MTI az Erkel Színház jövőjéről érdeklődve megkereste Nagy Anna kormányszóvivőt, aki az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. Az Operaház is későbbre ígért választ az MTI-nek.

MTI 2011. január 17., hétfő 16:51

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 1°C napos
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület