Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/csapat/2010-09-13-reggeli-monitor-sporthirek

Reggeli monitor Sporthírek - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-13 10:18:27

Reggeli monitor Sporthírek

Reggeli monitor Sporthírek

A Kaposvár állt az élre a labdarúgó Soproni Ligában azzal, hogy a hatodik fordulóban, pénteken idegenben legyőzte a Vasast. Összesen tizennégy embert állított elő a rendőrség a szombati Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása során. A nőknél a címvédő ausztrál Emma Moffatt lett a világbajnok. A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott Szerbiától a zágrábi Európa-bajnokság szombati bronzmérkőzésén. Hatos Gábor bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában vasárnap. Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat. A címvédő belga Kim Clijsters 6:2, 6:1-re legyőzte szombaton az orosz Vera Zvonarjovát a női egyes döntőjében.

A Kaposvár állt az élre a labdarúgó Soproni Ligában azzal, hogy a hatodik fordulóban, pénteken idegenben legyőzte a Vasast, a riválisok pedig később nem tudták begyűjteni a három pontot.

Eredmények:
vasárnap játszották:
Videoton FC-Szolnoki MÁV FC 3-1

szombaton játszották:
Budapest Honvéd-ZTE FC 1-0
Újpest FC-Ferencváros 6-0
BFC Siófok-MTK Budapest 0-0

pénteken játszották:
Vasas-Kaposvári Rákóczi 1-3
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 3-0

Az élcsoport:
1.  Kaposvári Rákóczi (13 pont), 2.  Budapest Honvéd  (12), 3.  Videoton FC (11)

Összesen tizennégy embert állított elő a rendőrség a szombati Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása során; a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen a mérkőzést megelőzően történt késelés miatt.

A nőknél a címvédő ausztrál Emma Moffatt lett a világbajnok, miután vasárnap honfitársa, Emma Snowsill mögött másodikként végzett a triatlon világbajnoki sorozat budapesti döntőjén, s ezzel megőrizte vezető helyét a pontversenyben. Vanek Margit a 46. helyen ért célba, míg Szalay Szandra a futás során feladta a viadalt. A férfiaknál a spanyol Javier Gomez lett a világbajnok, miután szombaton a brit Alistair Brownlee mögött második lett a budapesti döntőn, s ezzel a pontverseny élére ugrott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott Szerbiától a zágrábi Európa-bajnokság szombati bronzmérkőzésén, s a negyedik helyen végzett. Kemény Dénes olimpiai bajnok együttese az olaszok elleni elődöntőhöz hasonlóan ezúttal sem játszott jól, így a világbajnok szerbek sikere megérdemeltnek nevezhető. Az Európa-bajnokságot a házigazdák válogatottja nyerte: a horvátok a szombat késő esti fináléban 7-3-ra győzték le az olaszokat.

Hatos Gábor bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában vasárnap a moszkvai birkózó-világbajnokságon. Mostani győzelmével a magyar csapat első érmét szerezte meg a moszkvai vb-n.

Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat. A második helyen a világbajnoki címvédő brit Jenson Button (McLaren), a harmadikon pedig a brazil Felipe Massa (Ferrari) végzett. A vb-pontversenyben eddig éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren) már az első körben kiesett, így az olasz GP-t a hatodik helyen befejező ausztrál Mark Webber (Red Bull) került a pontvadászat élére. Hamilton jelenleg a második, Alonso pedig feljött a harmadik helyre.

A címvédő belga Kim Clijsters 6:2, 6:1-re legyőzte szombaton az orosz Vera Zvonarjovát a női egyes döntőjében a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 27 éves Clijsters ezzel 2001 óta az első női játékos, aki megvédte címét Flushing Meadowsban (legutóbb Venus Williams volt erre képes).

A kedvezőtlen időjárás, a zuhogó eső miatt vasárnapról hétfőre halasztották a férfi egyes döntőjét, a Nadal-Djokovic mérkőzést a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az eredetileg közép-európai idő szerint vasárnap este 22 óra 45 percre kitűzött mérkőzést 24 órával elhalasztották: az US Open fináléját az eső miatt így már sorrendben harmadik éve hétfőn rendezik meg.

MTI 2010. szeptember 13., hétfő 4:30

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 0°C Tiszta

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 131

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület