Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kek-hirek/rendorsegi-hirek/2010-10-19-pinter-sandor-belugyminiszter-visszavonta-a-budapesti-rendor-fokapitanysag-rendeszeti-fokapitany-helyettesenek-vezetoi-megbizasat

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-10-19 12:50:45

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását

Pintér Sándor belügyminiszter - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - október 15-i hatállyal visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A közlemény szerint Bozsó Zoltán, újabb beosztásba helyezéséig, rendelkezési állományban marad.

 

A belügyminiszter a rendészeti főkapitány-helyettesi feladatok ellátásával, október 16-i hatállyal, Markó Attila III. kerületi rendőrkapitányt nevezte ki - írta a BRFK.


Szeptember óta több rendőri szerv, illetve kapitányság élén is új vezető dolgozik. Pintér Sándor szeptember 1-jei hatállyal a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjének Török Zoltánt, a Készenléti Rendőrség parancsnokának pedig Balogh Jánost nevezte ki Hatala József országos rendőrfőkapitány javaslatára.


Ugyanekkor vonták vissza a Nógrád és a Veszprém megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Előbbi, Szabó Jenő a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetője lett, a főkapitányi poszton Némedi Gábor váltotta.


A volt Veszprém megyei főkapitány, Bolcsik Zoltán feladata miniszteri biztosként a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozása lett.


Később, szeptember közepén, indoklás nélkül visszavonták a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány, Gorgosilits Fábián, valamint a Köztársasági Őrezred személyvédelmi és objektumvédelmi főosztályait irányító Kardos Imre és Sevcsik László vezetői kinevezését.


Október elején több kerületi rendőrkapitányság élén történt változás. Ekkor a VIII., a IX., a X., a XVI., a XVII. és XIX. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét cserélték le.

MTI 2010. október 19., kedd 11:15

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 6°C Szórványos eső

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 127

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület