Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-11-25-aquaworld-3-dolgozoja-ellen-emelnek-vadat-2009-nyaran-tortent-baleset-miatt

Aquaworld 3 dolgozója ellen emelnek vádat 2009 nyarán történt baleset miatt. - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-11-25 12:38:19

Aquaworld 3 dolgozója ellen emelnek vádat 2009 nyarán történt baleset miatt.

Aquaworld 3 dolgozója ellen emelnek vádat 2009 nyarán történt baleset miatt.

Befejezte a nyomozást a rendőrség a 2009 nyarán az egyik budapesti élményfürdőben történt halálos baleset ügyében. A vizsgálatok eredményeként a fürdő egyik diszpécsere, egy műszaki szakembere és egy vezető munkatársa ellen javasol vádemelést a rendőrség.

A három embert halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel gyanúsítják. A balesetben egy 9 éves kisfiú halt meg, a rendőrség megállapította, hogy a balesetet meg lehetett volna előzni.


Mint ismert, 2009. július végén a strand szörfmedencéjének vízelvezető aknájába esett és meghalt egy 9 éves kisfiú. A tragédia kapcsán az Aquaworld Zrt. belső vizsgálatot rendelt el, végül emberi mulasztást állapítottak meg - négy embert küldtek el. A rendőrség az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán azt közölte, hogy a nyomozást lezárták. Három gyanúsított van: a fürdő egyik diszpécsere, egy műszaki dolgozója és egyik vezető munkatársa.

A rendőrök tanúként hallgattak meg több fürdővendéget, alkalmazottat, a kivitelezőt, illetve karbantartókat. A nyomozók beszereztek és lefoglaltak minden iratot, amely a medence kivitelezésével, üzembe helyezésével és engedélyezésével, valamint üzemeltetésével kapcsolatos. A vizsgálatba szakértőket vontak be.

A nyomozók megállapították, hogy a szörfmedence szerelőaknájának fedele nem a terveknek megfelelően lett kivitelezve és ez összefüggésbe hozható a későbbi meghibásodásával. Az erőhatások miatt a zárak deformálódtak, majd kiestek, így a fedőlap zárása megszűnt, ami a balesethez vezetett. A balesetet meg lehetett volna előzni, ha a hibát időben elhárítják.

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -2°C Többnyire felhős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület