Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2011-07-14-a-francia-eletmod-es-a-parfumkeszites-muveszetenek-csodalatos-talalkozasa

A FRANCIA ÉLETMÓD ÉS A PARFÜMKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETÉNEK CSODÁLATOS TALÁLKOZÁSA - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-07-14 21:52:14

A FRANCIA ÉLETMÓD ÉS A PARFÜMKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETÉNEK CSODÁLATOS TALÁLKOZÁSA

A FRANCIA ÉLETMÓD ÉS A PARFÜMKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETÉNEK CSODÁLATOS TALÁLKOZÁSA

A L’Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködést kötött. A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott a szállodalánc számára, a Sofitel budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Az illat budapesti bemutatója keretében a Duna parti szálloda tetőteraszán 50 szederbokrot ültettek el a vendégek egy különleges szeder ihlette partyn, ahol Galambos Dorina zenekara, a Mrs. Columbo zenei aláfestése mellett szedres koktélokat és falatokat fogyaszthattak az alkalmi kertésszé vált meghívottak. Saját szederbokra lett többek között Vásáry Andrénak, Berki Krisztiánnak, Makány Mártának, Bíró Icának és Erdőhegyi Brigittának is. A szederültetvény gondozását a szálloda vállalta, de remélik, hogy a vendégek is figyelemmel kísérik majd a gyümölcsös fejlődését. Közös szüretelés jövőre várható!

A L’Artisan Parfumeur 1976 óta készít parfümöket, légfrissítőket és illatosított gyertyákat. Ezzel fejezik ki a luxusban rejlő egyediséget, miközben minden kreációjukkal arra törekednek, hogy meglepjék és megérintsék azokat, akik már korábban kipróbálták termékeiket.

 

 

“A Sofitelnél mi minden szállodánkat külön kezeljük, saját karakterük és személyiségük van, ebből kifolyólag döntöttünk úgy, hogy nem telepítünk egyszerű illatadagoló automatákat a hotelekbe. Ennek köszönhető az is, hogy társultunk a L’Artisan Parfumeur-rel, mely referenciaként szolgál a luxus parfümiparban, a világban bárhol” – magyarázta a választást Geoffray Maugin, a Sofitel globális marketing osztályának alelnöke.

 

 

Sok meghittség, egy kis pimaszság, egy fuvallatnyi eredetiség és egy csepp költészet hozzáadásával készült el a hangulatokat idéző nevekkel rendelkező 12 illat a világ Sofiteljei számára: Mimosa Marin, Cèdre Bleu, Mûre Sauvage, Thé et Pain d’Epices, Intérieur Figuier, Tilleuls au Vent, L’Ambre, Rose des Indes, Ile Bourbon és Bois d’Orient.

 

 

A So SPA helyszíneket a „Jatamase” organikus illat lengi körbe, mely illóolajakat egyesít, és azt a titokzatos növényt idézi, mely a Himalája legtávolabbi völgyeiben nő. A “Parfum de Feuilles” a So FIT helyszíneken keresztül fog lebegni. Olyan, mint mikor egy fuvallat árad be a kertre nyíló nyitott ablakon át. Minden egyes illat saját történetet mesél el, érzelmeket vált ki az emberekből és régóta elfelejtett emlékeket idéz fel.

 

 

Az illatokat különböző módon szórják szét a Sofitel szállodákban, belső terek illatosítására alkalmas illatosítókként és illatgyertyaként is jelen vannak, valamint az Air Aroma hideg levegőt szóró technológiáját alkalmazva is terjesztik.

 

 

Rengeteg energiát követel, hogy egy ilyen nagyszabású programot keresztül vigyünk, és számos akadállyal kellett szembenéznünk (logisztika, szokások, stb…) 18 hónapunkba került, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást és eljárást. Még a francia Artisanal cég (L'Artisan Parfumeur) és az Air Aroma vállalat, mely az illat kibocsátásért felel, “házasságát” is elintéztük.” - mondta Sabine Kadyss, Senior Brand Manager.

 

 

A közeljövőben a vendégek megtapasztalhatják a meleg, száraz fák illatát, a Cèdre Bleu-t a Sofitel Chicago Water Tower-ban (Egyesült Államok), a felfrissítő Mimosa Marin-t a francia Sofitel Marseille Vieux Port-ban vagy a nyári meleget sugárzó Intérieur Figuier-t az egyiptomi Sofitel Cairo El Gezirah-ban.

 

 

A fűszeres Bois d’Orient illatot a kínai Sofitel Shanghai Sheshan-ban, a gyümölcsös feketeszeder ihlette Mûre Sauvage névre keresztelt illatot pedig a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában találják. A finom, hamvas gyümölcsillat már belengi a szálloda minden egyes zugát, így bárki testközelből tapasztalhatja meg a L’Artisan Parfumeur professzionális munkáját.

 

 

A rendszerben lévő hotelek több mint fele már kiválasztotta a saját illat-szignóját és 2011 végére az egész Sofitel hálózatot illatosítják. Azzal, hogy a Sofitel belső terek illatkollekcióját ajánlja, egy hihetetlenül izgalmas túrára invitálja vendégeit, ahol összes érzéküket használniuk kell.

 

 

* * * * *

L’Artisan Parfumeur

A L’Artisan Parfumeur egy francia parfümkészítő cég, olyan vállalkozások élvonalába tartozik, akik egy nagyon elit, zárt piac számára alkotják illataikat. A céget 1976-ban, Párizsban alapította egy vegyész-parfümkészítő, Jean Laporte, tisztelegve a klasszicizmus és az „avant-garde” előtt.

Egyesítette az iparművészeti tudást és a művészi „szaglást”, így belopták magukat azon parfümrajongók szívébe, akik fontosnak tartották a minőséget, a kézművességet és a hitelességet. A természet és az utazás jelentették a legnagyobb inspirációt a L’Artisan parfümkészítői számára.

A cég 30 éve hoz létre érdekes, egyedi illatokat, köszönhetően a különleges nyersanyagoknak, a képzeletnek és a tehetséges, intuitív parfümkészítőknek, mint Claude Ellena, Olivia Giacobetti, Bertrand Duchaufour.

A nemzetközi sikereknek köszönhetően, mára világszerte 400 ponton értékesítik a L’Artisan parfümjeit, és 15 önálló butikot is magáénak tudhat a cég. A parfümök szerelmeseit elbűvöli az illatok eredetisége, stílusa és a tipikus francia „je ne sais quoi…”


www.artisanparfumeur.com


Sofitel - Világszínvonalú szoláltatások, francia elegancia

A Sofitel az egyetlen olyan francia luxusszálloda-lánc, amely a világ öt kontinensének 40 országában több mint 120 helyen érhető el (ezzel több, mint 30.000 szobát kínálva vendégeinek). A Sofitel a mai követelményekhez igazodva a legsokszínűbb igényeknek is eleget téve ajánlja korszerű  szállodáit mindazok számára, akik elvárják és megbecsülik a szépséget, a minőséget és a kiválóságot.

Legyenek akár egy olyan világváros központjában, mint Párizs, London, New York, Shanghai vagy Peking, esetleg illeszkedjenek finoman Marokkó, Egyiptom, Francia Polinézia vagy Thaiföld magával ragadó vidékeibe, a Sofitel-lánc minden egyes szállodája magában hordozza a francia "art de vivre" életstílus különleges élményét.

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 19°C Tiszta

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Magyarország nyitólapja

Hirdetések Budapest

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület