Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/meg-tobb-sport/2011-06-08-dzsudos-doppingugy-ungvari-attila-keteves-eltiltasa

Dzsúdós doppingügy - Ungvári Attila kétéves eltiltása - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-06-08 15:28:01

Dzsúdós doppingügy - Ungvári Attila kétéves eltiltása

Dzsúdós doppingügy - Ungvári Attila kétéves eltiltása

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvári Attilát, aki így nem indulhat a londoni olimpián.

A versenyző ártatlannak vallja magát és fellebbez az ítélet ellen - tájékoztatta szerdán a szövetség (MJSZ) az MTI-t. Nagy György főtitkár hozzátette: a magyar szövetség - szemben Ungvárival - nem fellebbez, mert akár súlyosbíthatják a büntetést.


A nemzetközi szövetség - az Inforádió értesülése szerint - májusban döntött a kétéves eltiltásról, de a magyar szövetség ezt az információt eddig nem hozta nyilvánosságra.


Ungvári Attilának januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti - neki aranyérmet hozó - Hungária Kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, a szteroidok közé tartozó sztanozololt és a vízhajtók csoportjába sorolt furoszemidet, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába. Ezért a szövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.


A mostani döntés értelmében a magyar cselgáncsozó büntetése 2013. március 7-én jár le. Az IJF akkor törli az eltiltást, ha a magyar rendőrség perdöntő bizonyítékokat szolgáltat Ungvári ártatlanságáról.


Az IJF mellékbüntetésként Ungvári három eredményét - a Hungária Kupa első, a párizsi Grand Slam-viadal második és a bakui Vk harmadik helyezését - törölte.


Amikor kiderült, hogy az Eb-bronzérmes Ungvári mintáiban doppingszereket találtak, bátyjával, Miklóssal és edzőjükkel, Bíró Tamással együtt önkéntesen hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, amely az ártatlanságát támasztotta alá.


Taraba Sándor, az UTE ugyancsak 73 kg-os versenyzője - akit nem neveztek meg, de több alkalommal körülírtak, hogy köze lehet az ügyhöz - ugyancsak poligráfos vizsgálatok eredményeivel kívánta cáfolni az ellene felmerült vádakat.

A május 3-án tartott sajtótájékoztatón jogi képviselője felsorolta a március 18-án és április 9-én elvégzett hazugságvizsgálati eljárások során elhangzott, az érintettséget vizsgáló kérdéseket, leszögezve, hogy a 27 éves sportoló valamennyire nemmel válaszolt.

MTI 2011. június 8., szerda 15:23

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület