Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kozlekedes/tomegkozlekedes/2011-07-13-magyar-fejlesztesu-buszt-tesztel-a-bkv

Magyar fejlesztésű buszt tesztel a BKV - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-07-13 11:40:49

Magyar fejlesztésű buszt tesztel a BKV

A MolitusBus S91-est másodszor teszteli a BKV, először 2008 nyarán próbálta ki. Azóta a fejlesztők, a Webasto, a Rába és a Molitus Kft. több ponton is fejlesztette a járművet és Euro 5-ös motorral szerelték fel. Az S91-essel indult az Orangeways a BKV midibusztenderén, amelyet meg is nyert, de a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanságokra hivatkozva megsemmisítette a tender végeredményét, később pedig a BKV is eredménytelenné nyilvánította a pályáztatást.

A magyar fejlesztésű, 8 méter hosszú midibuszról Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezetője a járművet bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a busz Európa több nagyvárosában is közlekedik, a tapasztalatok nagyon kedvezőek, eddig több mint kétszázat értékesítettek.

Kozák Péter, a Molitus Kft ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a járművet folyamatosan fejlesztik, és sokat tanultak a BKV midibusztenderéből is. Az elmúlt években olyan változtatásokat hajtottak végre a buszon, amelyekkel a BKV igényeit is ki tudják szolgálni.

Mint minden tesztbuszt, így ezt is ingyen használhatják az utasok, a 16-os (várbusz) vonalán az S91-es augusztus 22-ig közlekedik, menetrendje elérhető a BKV honlapján. A cég ezzel a busszal kapcsolatban is várja az utazók véleményét az [email protected]e-mail címre.

www.hirado.hu

2011.július.13

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület