Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-12-16-felallitottak-budapest-elso-zold-karacsonyfajat

Felállították Budapest első "zöld" karácsonyfáját - BpStart.hu

Felállították Budapest első " zöld

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-16 09:31:54

Felállították Budapest első "zöld" karácsonyfáját

Felállították Budapest első

Felállították Budapest első "zöld" karácsonyfáját a Nyugati téren szerda délután: az égőket bringaerőmű izzítja, a díszeket mozgássérültek készítették.

A karácsonyfát az Ember a Városban Alapítvány kezdeményezésére állították, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, a Magyar Kerékpárosklub és a Városfigyelő.hu online magazin támogatásával.


A vasárnapig álló karácsonyfa üzenete, hogy a fővárosi lakói ne csak állapotként, hanem életformaként tekintsenek a városi életre, ismerjék meg, hogy mit és hol tudnak tenni egy élhetőbb környezet megvalósításáért - tájékoztatta az alapítvány illetékese az MTI-t.

 



„Magyarországon egy olyan szemléletváltásra van szükség, amit különböző nézőpontokból kiindulva maguk a lakosok irányítanak, miközben közösséggé formálják a városi lakosságot. Jelenleg kevesen hiszik el, hogy ténylegesen beleszólásuk lehet a városkép alakításába, pedig a megfelelő csatornákon keresztül szinte minden elérhető - hangoztatta Albert Judit, az Ember a Városban Alapítvány felkért környezeti nevelési szakértője.


A szervezők bíznak abban, hogy az elkövetkező napokban több százan ülnek majd fel a bringaerőműre, és vesznek részt az akcióban.


„Örömmel csatlakoztunk bringaerőművünkkel a szeretet ünnepéhez kapcsolódó akcióhoz, hiszen minden kezdeményezés fontos, amely az egészségesebb városi környezet létrejöttét segíti” – mondta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. – „... A klub a kerékpáros közlekedés népszerűsítésén keresztül programjaival és kampányaival évek óta azon dolgozik, hogy városi élet ne a szmogról és a dugókról szóljon, hanem egy szerethető és élhető életforma lehessen” - tette hozzá.

 



A zöld karácsonyfánál szombaton délelőtt 11 és délután 4 óra között bringaerőmű-maratont rendeznek, melyen mindenki ajándékot kap, ha legalább tíz percig hajtja a pedált.

MTI 2010. december 15., szerda 14:15

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 1°C Esős
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület