Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/meg-tobb-kultura/2010-12-17-a-magyar-filmunio-szerint-lesz-filmszemle-de-kulfoldi-szakemberek-nelkul

A Magyar Filmunió szerint lesz filmszemle, de külföldi szakemberek nélkül - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-17 12:16:29

A Magyar Filmunió szerint lesz filmszemle, de külföldi szakemberek nélkül

A Magyar Filmunió szerint lesz filmszemle, de külföldi szakemberek nélkül

A variety.com amerikai filmes portál értesüléseivel szemben nem marad el a 2011-es Magyar Filmszemle, amelyre módosult időpontban, külföldi vendégek meghívása nélkül kerül sor - mondta Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

A Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása csütörtökön arról számolt be, hogy Vezér Éva e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát: 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét.


Vezér Éva az MTI megkeresésére közölte: egy nem sajtóközleménynek szánt, tájékoztató levelet írt a 42. Magyar Filmszemlére meghívott külföldi vendégeknek arról, hogy a hagyományos időpontban elmarad a Filmszemle. Az amerikai filmes szaklap online kiadása ebből vont le téves következtetést.


"Muszáj volt értesítenem azokat a partnereinket, akikkel tíz éve dolgozunk együtt, hogy ne számítsanak arra, februárban Budapestre kell jönniük" - indokolta a levél elküldését a Filmunió vezetője.


Mint hozzátette, a jövő évi Filmszemlét április végére tervezik, a külföldi újságírókat, fesztiválszervezőket azonban erre az időpontra már nehéz lenne meghívni, mert ekkor már a cannes-i filmfesztivál előkészületei zajlanak.


"Emellett nekünk áprilisra már dolgoznunk kell az új filmek kiajánlásával, ezért nem jelentene újdonságot számukra, amit látnak" - jegyezte meg Vezér Éva.


A Magyar Filmunió ügyvezetője elmondása szerint a nemzetközi fesztiválnaptár olyan sűrű, hogy nagyon nehéz lett volna megfelelőbb időpontra áthelyezni a Filmszemlét, ezért Budapest Screening néven megpróbált egy kisebb, kizárólag a külföldi közönségnek szánt mustrát megszervezni a hagyományos februári időpontra.


"Az utolsó pillanatig próbáltam megteremteni a financiális hátteret arra, hogy azok a külföldiek, akik mindig a Filmszemle idején jönnek Budapestre, meg tudják nézni a legfrissebb filmtermést, de ez sajnos nem sikerült. Így az év elején nem tudjuk levetíteni a friss alkotásokat a külföldi újságíróknak, fesztiválszervezőknek, ahogy ezt az elmúlt évtizedek során minden esztendőben megtettük. Most nyilván valamilyen más formában kell kiajánlanunk az elkészült filmeket" - fogalmazott Vezér Éva.


Mint hozzáfűzte, sajnálja, hogy ebben az évben a külföldi közönség elmarad, "mert nagyon nehéz újra felépíteni, ami eddig jól működött, de leállt".

MTI 2010. december 17., péntek 12:06

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -1°C Részben napos

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület