Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-12-20-utolso-nap-a-mikulasgyarban

Utolsó nap a Mikulásgyárban - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-20 12:32:38

Utolsó nap a Mikulásgyárban

Utolsó nap a Mikulásgyárban

A megnövekedett hétvégi érdeklődés miatt kétszer annyian várják az adományokat a Mikulásgyárban vasárnap, mint egy átlagos mikulásgyári napon. Az ország legnagyobb jótékonysági rendezvénye estig fogadja az ajándékokat.

A nap folyamán a felkereste a Mikulásgyárat Tóth Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, aki átadta a BRFK állománya által szervezett gyűjtés során felajánlott és összegyűjtött 18 zsáknyi könyvet, játékot, ruhaneműt, ajándéktárgyat - közölte a BRFK kommunikációs osztálya. A BRFK állománya második alkalommal szervezett gyűjtést azok számára, akik szerényebb körülmények között kénytelenek ünnepelni a karácsonyt.


A Mikulásgyár szervezői azzal számolnak, hogy csak a mai napon legalább kilencezer ember látogat el a Felvonulási téren felállított Mikulásgyárba. Csak vasárnap annyi adományt hoznak a Mikulásgyárba, hogy abból legalább 25 ezer embernek lehet segíteni. Ma még az ajándékokat, az ország 13 plázájában felállított - kihelyezett mikulásgyári lerakóhelyen - és a vasárnap is nyitva tartó postákon is fel lehet adni – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa.


A rendezvény önkéntesei között megjelentek a turisták is. A Mikulásgyár első külföldi önkéntese Ausztráliából érkezett. A 33 éves fiatalember szerint a Mikulásgyárnak nemcsak Európában, de már Ausztráliában is vannak rajongói. Ő az interneten olvasott a karitatív rendezvényről, ezért jött éppen decemberben Magyarországra - olvasható a jótékonysági rendezvény szervezői által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

MTI 2010. december 19., vasárnap 15:06

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -4°C Hóesés
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület