Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/programok/2010-12-20-kft-szuletesnapi-koncert-az-a38-on-december-22-en

KFT születésnapi koncert az A38-on december 22-én - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-20 11:08:38

KFT születésnapi koncert az A38-on december 22-én

KFT születésnapi koncert az A38-on december 22-én

Először lép fel az A38-on a KFT zenekar, amely december 22-én a fővárosi állóhajón a 2011-es jubileumi év felvezetéseként különleges vizuális és színházi elemekkel tarkított koncerten ünnepli 29. születésnapját.

"Az Afrikát és a Balatoni nyarat nyilván nem hagyhatjuk ki a műsorból, de az elhangzó dalok mintegy harmadát nagyon ritkán szoktuk előadni. A látványt, a háttérvetítést a Kiégő Izzók vizuális csoport fogja csinálni" - mondta Márton András, a zenekar dobosa az MTI-nek.


Mint kifejtette, a mostani koncerten ismét hangsúlyt kapnak a KFT élő fellépéseinek történetében egyébként is markánsan jelen lévő színházi elemek. Márton András azt mondta, elővettek régi, hosszú évek óta elő nem adott jeleneteket.


"Azt szeretnénk, ha jövőre, amikor a KFT 30 éves lesz, néhány ritkaságot valamilyen formában kiadjunk. Megvan például a legelső koncertünk, ezt 1981. március 7-én a Józsefvárosi Pinceklubban Galla Miklós rögzítette egy mikrofonnal és teljesen hallgatható minőségű. Vagy CD-n vagy a neten teszünk majd közzé különleges felvételeket, de még nem tudjuk, pontosan miként, ez attól függ, hogy áll majd össze a jubileumi évünk" - mondta a dobos.


A KFT egy nagyobb szabású koncertre készül a jubileum kapcsán valamikor 2011 végén, és több helyszín is szóba jöhet. A koncert csak az egyik eleme lenne a zenekar "ajándékcsomagjának", amely még a KFT történetét feldolgozó könyvből, egy DVD-ből, és egy CD-ből állna.

 



"Új számokat is tervezünk, nem tudni, ez hova fog majd végül kifutni. A zenekar házi konyhájában mindig vannak dalok, ötletek, amelyekhez nyúlni tudunk" - tette hozzá a zenész.


A 29. születésnapi koncertre a szokványos belépő mellett VIP-jegy is váltható, amelyhez egy vacsora jár a fellépés előtt, KFT-fogásokból. "Nem vagyok benne biztos, hogy lesz parasztos lábujjköz váladék leves, de könnyen elképzelhető. Ez a név dacára egy nagyon finom leves".


A KFT 1981 tavaszán adta első koncertjét, ugyanabban az évben a táncdalfesztiválon aratott sikert Bábu vagy című dalával. A zenekar napjainkban is az eredeti felállásban (Bornai Tibor billentyű-ének, Laár András gitár-ének, II. Lengyelfi Miklós basszusgitár, Márton András dob) működik, dalaikra ma is a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A két évvel ezelőtt megjelent A bábu visszavág volt a KFT 11. stúdióalbuma.

MTI 2010. december 18., szombat 10:09

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -3°C Felhős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület