Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kozlekedes/forgalmi-hirek/2010-10-05-kozlekedesi-informaciok-a-mai-napra

Közlekedési információk a mai napra - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-10-05 11:27:05

Közlekedési információk a mai napra

Közlekedési információk a mai napra

Fővárosi közlekedési információk, BKV járatok, tömegközlekedési hírek, 4-es metró építkezéssel kapcsolatos adatok.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Rákospalotai körvasútsori felüljárón mától lezárják a külső sávot mindkét irányban karbantartási munkák miatt (felújítják a dilatációs szerkezetet).

 

A Belvárosban a KÁROLY körúton, az Andrássy út felé vezető oldalon tart az átépítés a Dohány utcától az Erzsébet térig.  A másik útpályán haladhat forgalom irányonként 2 sávban (Nem lehet balra kanyarodni az Erzsébet tér, illetve a Bárczy István utca felé.) Az Astoriánál felmart, egyenetlen az útburkolat.

 

A FŐVÁM téren bejezték a parképítést, visszaállították az eredeti forgalmi rendet, mely szerint a MOLNÁR utca a Havas utcától a tér felé egyirányú, és a Molnár utcából mindkét irányba ? a Belgrád rakpart, illetve a Veres Pálné utca felé is ? ki lehet kanyarodni.

 

A Ferihegyi repülőtérre VEZETŐ úton a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás átépítése miatt sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítani egy hosszabb szakaszon mindkét irányban.

 

A NAGYKŐRÖSI úton az Eke utca közelében mától kiszélesítik az útpályát ezért időszakos korlátozások lesznek (áruházi kihajtót építenek).

 

Soroksáron az ÓCSAI útról a benzinkúthoz lehajtó ág útpályáját kiszélesítik - az M0-s autóút közelében -, ezért útszűkület lassítja a haladást.

 

Angyalföldön a BABÉR utcában a Váci út közelében egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom, mert javítják a gázvezetéket.

 

Ha az időjárás engedi, útjavítók dolgoznak napközben Kőbányán a GERGELY utcában és a KERESZTÚRI úton, valamint a BÖKÉNYFÖLDI úton (éjszaka a III., BÉCSI úton és az ORSZÁG úton, valamint a IX. kerületben az ÜLLŐI úton). Munkagépek szűkíthetik le az útpályát.

 

A 25-ös és a 225-ös autóbusz útvonalán üzembe helyezték az új megállóhelyet, RÁKOS- patak, az M3-as bevezető szakaszán a Rákos-pataknál (a Mexikói út felé).

 

A Szent István körúti vízvezeték-építés miatt délelőtt 10 órától a 91-es, 109-es, 191-es, 206-os, 291-es, 906-os, 923-as, 931-es Jászai Mari téri megállóját (Buda felé) hátrébb, a Ditrói Mór utcai kereszteződése elé helyezik.

 

BKV

-          Új autóbuszjárat közlekedik Rákoskerten 197-es jelzéssel munkanapokon körforgalombana vasútállomástól indulva a személyvonatokhoz hangolt menetrend szerint.

 

-          A HEGYALJA úton a Mészáros utcánál lévő buszmegállót ( 8-as, 112-es, 239-es és 908 éjszakai) a BAH csomópont irányában ideiglenesen előrébb helyezték át (Kb. 50 méterrel) mert javítják az útburkolatot.

 

-          Kőbánya-Kispest végállomás átépítési munkálatai miatt az érintett autóbuszok megállóit áthelyezték.

-          Új buszmegállót létesítettek a XVIII. kerületben a Nemes utcában TÖLGY utca elnevezéssel, ahol megállnak a 166, 166A, 182, 282E, 950, 950A autóbuszok.

 

-          A 98-as, a 146-os, a 146A és a 198-as autóbuszok Városközpont elnevezésű megállóját illetve a 146-os, 146A buszok végállomási leszállóhelyét járdaburkolat átépítése miatt ideiglenesen megszüntették. A 146-os, 146A buszok leszállóhelyét ideiglenesen a 46-os autóbuszok Pesti úton lévő végállomására helyezték át.

 

-          A  91, 191, 291, 906, 931 autóbuszok Pest felé a síneken haladnak, mivel a Margit híd budai hídfőjében lezárták a le és felhajtót, és a Tölgyfa utcától a híd felé vezető útpályát, így felszállni a villamosmegállóban lehet. A 109, 206, 923 autóbuszok az Üstökös utca - Germanus Gyula park felől hajtanak fel a hídra.

 

-          A 23-as, 54-es és 55-ös autóbuszok mindkét irányban megállnak a 979-es autóbuszok Millenniumi Kulturális Központ nevű megállójában.

 

A 4-es metró építéséhez kapcsolódó korlátozások

-          BAROSS téri metróállomás

A BAROSS tér pályaudvar előtti szakaszán csak a BKV járművei és a taxik hajthatnak át. A THÖKÖLY úton a Dózsa György úttól befelé csak a BKV-buszok haladhatnak tovább. A Rákóczi út felől a Thököly utat a Kerepesi út - Ifjúság útja - Stefánia út útvonalon lehet elérni A 7-es buszcsalád kifelé a pályaudvar főhomlokzata előtt áll meg.

 

-          RÁKÓCZI téri metróállomás

A RÁKÓCZI téren vásárcsarnok előtti útszakaszt nem használhatják az autósok. A VÁSÁR utca folytatását egyirányúsították a József körút felé.

 

-          KÁLVIN téri metróállomás

A KÁLVIN tér Üllői út és a Ráday utca közötti szakasza még építési terület és a térnél a RÁDAY utcát zárva is tartják. A 15-ös, 115-ös busz a Ráday utca helyett az Üllői úton tesz kerülőt.

 

-          FŐVÁM téri metróállomás

A FŐVÁM tér Duna felőli oldalát a Budapesti Corvinus Egyetem főbejáratánál zárva tartják és a téren a park még építési terület. A tér Belgrád rakpart és Váci utca közötti szakaszát lezárták a park átépítése miatt. A MOLNÁR utcát a Fővám térnél lezárták, így a Havas utca felől lett zsákutca. A SÓ utcát a Váci utcánál lezárták, így zsákutca a Veres Pálné utca felől.

 

-          SZENT GELLÉRT téri metróállomás

A MŰEGYETEM rakpartot lezárták a Szent Gellért térnél, de az egyetem előtt továbbra is lehet parkolni. A lezárást a Budafoki úton vagy a Bartók Béla úton kerülhetik el.

 

-          MÓRICZ ZSIGMOND körtéri metróállomás

A FEHÉRVÁRI utat lezárták a Móricz Zsigmond körtér felé.

 

-          BOCSKAI úti metróállomás

A FEHÉRVÁRI út befelé vezető útpályáját lezárták a Hamzsabégi út és a Bocskai út között, a kifelé vezető oldalon irányonként egy sáv járható.

 

-          TÉTÉNYI úti metróállomás

A TÉTÉNYI úton az Etele útnál és a Vahot utcánál is dolgoznak időszakos korlátozások mellett.

 

2010.10.05.

 

Forrás: http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=budpestkozlekedes

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 7°C Többnyire felhős

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület