Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/fopolgarmesteri-hivatal/2010-10-19-orban-viktor-es-tarlos-istvan-kedden-egyeztet-a-budapest-jovojet-erinto-torvenycsomagrol-sajtoertesulesek-szerint

Orbán Viktor és Tarlós István kedden egyeztet a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról - sajtóértesülések szerint - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-10-19 11:38:06

Orbán Viktor és Tarlós István kedden egyeztet a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról - sajtóértesülések szerint

Orbán Viktor és Tarlós István kedden egyeztet a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról - sajtóértesülések szerint

Sajtóértesülések szerint kedden egyeztet Orbán Viktor és Tarlós István. A miniszterelnök és a főpolgármester a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról tárgyal, miként arról pénteken beszélt a kormányfő a Főváros Közgyűlés alakuló ülése után.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az első hivatalos találkozó valójában a második lesz, mivel a múlt héten - a Fidesz elnökségi ülésének időpontjában - már tárgyalóasztalhoz ült a két politikus. Kormányzati döntés még nem született az ügyben. Orbán Viktor és Tarlós István várhatóan átnézik majd, mit lehet tenni a BKV helyzetének rendezése érdekében is.

Sajtóhírek szerint a közlekedési cég megmentésének legvalószínűbb forgatókönyve egy százmilliárd forintos állami tőkeemelés lehet. A miniszterelnök a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén azt mondta, hogy várja Tarlós Istvánt, akivel Budapest gondjairól egyeztetnek majd.

A Magyar Nemzet szerint a hétvégén is dolgoztak azon a csomagon, amelyhez szeretnék megnyerni a miniszterelnök támogatását. A főpolgármester korábban elmondta, hogy minél hamarabb szeretné elfogadtatni az Országgyűléssel a csomagot, mert ezen is múlhat, hogy a jövőben lehessen dolgozni a fővárosban.

Tarlós István pénteken ismét kiemelte, hogy aggasztó BP pénzügyi helyzete, és nem biztos, hogy finanszírozható a főváros 2011-ben. A főpolgármester elmondta, hogy megkapta Kocsis István BKV-vezérigazgató jelentését, amely szerint a közlekedési cég külső-belső adósságállománya eléri a 800 milliárd forintot, és ez a helyzet majdnem kezelhetetlen, ezért is arra kéri az Állami Számvevőszéket, hogy állapítsa meg, finanszírozható-e a város.

Sajtóhírek szerint hétfőn már tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel Tarlós István főpolgármester, az egyeztetést kedden folytatják - ezúttal is zárt ajtók mögött.

2010. október 19., kedd 8:00

Forrás: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-387109

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 6°C Szórványos eső

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 127

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület