Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kek-hirek/rendorsegi-hirek/2010-12-02-tasz-jogszerutlenul-vetkoztettek-meztelenre-az-orizetbe-vett-gereb-agnest

TASZ: jogszerűtlenül vetkőztették meztelenre az őrizetbe vett Geréb Ágnest - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-02 13:14:51

TASZ: jogszerűtlenül vetkőztették meztelenre az őrizetbe vett Geréb Ágnest

TASZ: jogszerűtlenül vetkőztették meztelenre az őrizetbe vett Geréb Ágnest

A budapesti rendőrfőkapitány helyt adott Geréb Ágnes panaszának és megállapította, hogy az őrizetbe vett szülész-nőgyógyászt jogalap nélkül vetkőztették le egy látogatás előtt és után - közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A TASZ közleménye felidézte: a szülész-nőgyógyászt október 5-én vették őrizetbe, majd több mint két napon keresztül a Gyorskocsi utcai központi fogdában tartották fogva, ez alatt az ügyvédjén kívül csak két parlamenti képviselő, Ertsey Katalin (LMP) és Ékes Ilona (Fidesz-KDNP) látogathatta.


A tájékoztatás szerint az Ertsey Katalinnal folytatott utolsó beszélőn engedélyezték, hogy a képviselő átadja a családtól kapott ruhákat és más használati tárgyakat tartalmazó csomagot, amit ellenőriztek is. Geréb Ágnest a képviselő utolsó látogatása előtt, és azt követően meztelenre vetkőztették - olvasható a közleményben.


Hozzátették: bár a fogvatartás alatt az őrizetes biztonsági átvizsgálására a jogszabályok lehetőséget adnak, azt csak indokolt esetben szabad elvégezni.


"Abszurd feltételezés, hogy a beszélők során Geréb Ágnes bármilyen tiltott tárgyat kapott volna, különösen nem parlamenti képviselőtől. Ezért a TASZ ügyvédje panasszal élt az indokolatlan, megalázó eljárás ellen, s Budapest Rendőr-főkapitánya határozatában megállapította, hogy a vetkőztetéses motozás szakszerűtlen volt, annak jogalapja is hiányzott, ezért a jogszabályok megváltoztatásának kezdeményezése mellett fegyelmi eljárást indított az ügy további kivizsgálása érdekében" - írták.


A TASZ közölte azt is, hogy időközben Geréb Ágnes előzetes letartóztatása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt is megindult az eljárás.


Geréb Ágnest és további három embert október 5-én állította elő a rendőrség, mert a XII. kerületben egy szülésnél komplikációk léptek fel, és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteniük. A rendőrség néhány nap múlva Geréb Ágnessel szemben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint kuruzslás miatt további két korábban történt eset kapcsán is eljárást indított, a rendőrség egy 2009-ben és egy 2010-ben elkövetett eset miatt is meggyanúsította a szülész-nőgyógyászt.

MTI 2010. december 2., csütörtök 12:30

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -8°C Ködös

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület