Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/oktatas/oktataspolitika/2010-12-02-nem-jarul-hozza-ujabb-hat-es-nyolcosztalyos-evfolyamok-inditasahoz-a-fovaros

Nem járul hozzá újabb hat- és nyolcosztályos évfolyamok indításához a főváros - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-02 13:49:08

Nem járul hozzá újabb hat- és nyolcosztályos évfolyamok indításához a főváros

Nem járul hozzá újabb hat- és nyolcosztályos évfolyamok indításához a főváros

Nem járul hozzá újabb hat- és nyolcosztályos évfolyamok indításához a főváros - mondta el a Népszabadságnak Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. Továbbá felülvizsgálják a szakmai munka minőségét a fővárosi oktatási intézményekben, az átvilágítások a jövő évben zajlanak majd - írja az Edupress.

Az oktatásban egységesítésre törekvő Csomós Miklós elmondta: kívánnak élni azzal a jogukkal, mellyel a korábbi városvezetés nem. A főváros ugyanis a pedagógiai programok felülvizsgálatán keresztül is befolyásolni tudja az iskolavezetést, megjelölve, hogy mit vár el, illetve mit nem enged meg.

Az iskolákban nem várható olyan gyors irányváltás, mint a közműcégek esetében, de a szakmai munka minőségét felülvizsgálják, különös tekintettel a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokra és a nulladik évfolyamos nyelvi képzést folytató középiskolákra - mondta el Csomós Miklós.

Kifejtette: minden intézménynek el kell érni egy bizonyos szintet ahhoz, hogy a főváros finanszírozza a működését. A jövő a négyosztályos gimnáziumoké, a gyenge színvonalat teljesítő intézményekben pedig a nulladik évfolyamot is megszüntetik.
Arra a jelenségre, hogy a kerületek szívesen megosztanák az iskolafenntartási terheket a fővárossal, elmondta: "A főváros várhatóan intézményenként vizsgálja majd meg a feladat átvállalásának lehetőségét."

Forrás: http://www.hrportal.hu/c/megszunne-a-hat-es-nyolcosztalyos-kepzes-a-fovarosban-20101124.html

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -8°C Ködös

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület